Bolu Belediyesi Ek Hizmet Binası’nın temel atma töreni, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve vatandaşların katılımında gerçekleştirildi.

Haber: Burhan Yeşiltaş – Oğuzhan Eke

Aşağısoku Mahallesi’nde bulunan, Bolu Belediyesi Ek Hizmet Binası için temel atma töreni düzenlendi. Fen İşleri Müdürlüğü’nün yeni çalışma noktası olacak bina için düzenlenen törene Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bolu Belediyesi Bandosu’nun küçük bir dinleti sunduğu tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunuşu ile başladı.

“FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ’NÜN ODASINI BULAMAZSINIZ”

Törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, mevcut Fen İşleri Müdürlüğü’nün binasına dikkat çekerek, “Belediyenin en çok yatırım yapan, en çok bütçeyi kullanan birimleri prefabrikteydi. İşte biz bu eksikliği gördük, bizim bu birimlerimiz için acil bir şekilde ek hizmet binasına ihtiyaç var. Çalışma koşullarının daha rahat olabileceği. Şimdi gidin Fen İşleri Müdürü’nün odasını bulamazsınız orada. Ben hala bulamıyorum, yanımda biri olmadan” dedi.

“ÇALIŞMA KOŞULLARIMIZA CİDDİ BİR FAYDA SAĞLAYACAK”

Yeni hizmet binasının sunacağı imkânlar hakkında bilgi veren Başkan Özcan, “Şimdi burada inşallah şeffaf çalışma odaları, çalışan arkadaşlarımızın ortada çalışacağı, müdürlerimizin kendilerini her an denetleyebileceği. Bütün işlerin bir arada görüldüğü, birbirine ile bağlantılı olan birimlerin biri alt katta olacak, biri üst katta olacak. Yine temizlik işçileri dâhil, burada çalışan arkadaşlarımızın doğru dürüst yemek yiyebileceği bir alan bile mevcut değildi.  Burası bodrum artı 3 katlı bir bina, arkasında da 387 metrekarelik yemekhaneye kavuşuyor. Arkadaşlarımız tabi mesai durumlarına göre peyderpey, daha sağlıklı, daha hijyen bir ortamda yemekhanede yiyebilecekler. Bizim çalışma koşullarımıza da ciddi bir fayda sağlayacak bu yeni binamız” ifadelerini kullandı.

“6 MİLYON 910 BİN LİRAYA SÖZLEŞMESİNİ İMZALAMIŞIZ”

Projenin maliyeti ve bitiş tarihi hakkında da bilgi veren Özcan, “Biz işi alan müteahhitlerimize düzgün ödeme yapıyoruz. Müteahhitler artık Bolu Belediye’sinin bir işine girerken, ‘Param nasıl olsa zamanında ödenir’ düşüncesiyle hesabını yapıyor. İşte 9 milyon 487 bin liradan ihaleye çıkmışız, 6 milyon 910 bin liraya buranın sözleşmesini imzalamışız. İşin süresini 220 gün olarak ön görmüşüz, kısıtlamalar varken mayıs ayında buranın gara betonu dökülüyordu. Gara beton dökülürken ben buraya geldim, ilk betona bastım. Müteahhidimizin bana verdiği söze göre de Aralık ayı sonunda burası tamamlanmış olacak” diye konuştu.

“HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Son olarak iyi dileklerini de ileten Belediye Başkan Özcan, “Şimdiden ben burada çalışan arkadaşlarımıza da ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Bolu Belediye’mizin yeni hizmet binamızın şimdiden hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yeni açılışlarda ve temel atma törenlerinde sizlerle bir arada olmayı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın konuşmasının ardından edilen duayla beraber, butonlara basılarak temel atımı gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim