Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, Bahçelievler Mahallesinde kurulan sebze meyve pazarında Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle bizzat denetime katıldı. Pazar girişlerinde belediye ekiplerince vatandaşlara Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapıldı, ateşleri ölçüldü. Semt pazarlarında zaman zaman yoğunluk oluşurken, vatandaşların sosyal mesafeye uyduğu ve maske taktıkları gözlendi.

Haber: Aslı AKIŞ

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında Bolu’da 11 noktada kurulan halk pazarları yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri alınarak açıldı. Bolu’da pazarcı esnafı, valilikler ve kaymakamlıklarca belirlenen alanlarda tezgahlarını kurdu. Esnaflar tedbirler kapsamında tezgahlarını 3 metre arayla açtı.

Tam kapanma döneminde 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin açılmasına izin verilmesinin ardından Bolulu pazarcılar tezgahlarını açarak satışa başladı. Pazar yerlerinde sabah saatleri itibariyle hareketlilik yaşandı.

Polis ve Bolu Belediyesi zabıta ekipleri pazarların çevresinde önlem alarak denetimlerde bulundu.  Vatandaşlar, korona virüs tedbirleriyle açılan, evlerine en yakın pazara gidebildi. Pazarda sadece yaş sebze, meyve ve fide satışı yapıldı.

Maske ve sosyal mesafeye dikkat ederek pazarlara gelen vatandaşlar, alışverişlerini gerçekleştirdi. Zabıta ve polis ekipleri pazarlardaki farklı noktalarda denetimlerini sürdürdü.

“ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK TEYAKKUZDAYIZ ”         

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, genelgenin yayımlanmasının ardından yoğun çalışma yaptıklarını belirterek; "Bolu Belediyesi zabıta müdürlüğü olarak pazarlarımızda tam teyakkuzdayız. Maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyulması noktasında vatandaşlarımıza anonslar yapıyoruz. Pazarlarımızda sebze ve meyve fiyatlarında düşüş olduğunu görüyoruz. Hem çiftçimizin ürünü değerlendiriliyor hem de daha uygun fiyata vatandaşlarımıza hizmet veriliyor.  Zabıta ekiplerimiz pazarlarda görevlerinin başında” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim