Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında emeklilere banka promosyonu verilmesi için protokol imzalandı. SGK ile Ziraat Bankası'nın imzaladığı protokole göre, emekliler yeni dönemde 500 ila 750 lira arasında promosyon alacak.

Haber: Aslı Akış

Emeklilerin alacakları maaş promosyonların ilişkin olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Ziraat Bankası arasında anlaşma sağlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası arasında gerçekleştirilen promosyon zam görüşmelerinde yeni taban rakamları belli oldu. Buna göre 2020 yılı itibariyle 1.500 TL'ye kadar emekli maaşı alanlar 500 TL, 1.500 - 2,500 TL alanlar 625 TL ve son olarak 2.500 TL üzeri emekli maaşı alan emekliler 750 lira banka promosyonu almaya hak kazandı.

YÜZDE 66 ARTIŞ OLDU

Promosyon ödemelerinde bir önceki döneme göre yüzde 66 oranında artış sağlandı. Bu kapsamda 13 milyon emekli ve hak sahibine 9 milyar TL promosyon ödemesinin yapılmasını öngörülüyor. Emeklilerin promosyon ödemesi alabilmesi için tek şart maaş aldığı bankaya 3 yıl bankada kalma taahhüdünde bulunması olacak.

Editör: TE Bilisim