Türkiye'de vakaların 60 bini aşmasıyla alınan yeni koronavirüs önlemleriyle birlikte en ağır fatura esnafa çıktı. Bayram sonrasına kadar kapalı kalacak restoran ve kafelerde koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerin başında geldi. Paket servisine geçen işletme sahiplerinden olan Kerem Deniz tam kapanma olmalı diyerek, “Esnaf olarak kapanacaksak tam kapanalım, böyle kısmi kapanmalara biz hazır değiliz. Komple bir ay boyunca kapanılabilir” dedi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Türkiye'de hızla artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı son olarak 62 bini aştı. Ramazan ayına girilmeden önce birtakım yeni önlemler alındı. Restoran ve kafelerin ramazan sonuna kadar kapalı kalması da bu tedbirlerden birisiydi. Artan koronavirüs vakalarına karşı Ramazan'da hangi tedbirler alındı, alınan tedbirler yeterli olacak mı, bu tedbirlere esnaf ne diyor?

Pandeminin süresince çalışma saatlerinin sürekli değiştiğini ve bundan rahatsızlık duyduklarını belirten Deniz, işletmelerin kafe ve restoran olarak ayırılmamasını, kapanacaksa hepsinin kapanması gerektiğini vurguladı.

“YA TAM AÇILSIN YA TAM KAPANSIN”

Kerem Deniz, “1 seneden beri bizim kapanma saatlerimiz 20.00 oldu, 21.00 oldu yeri geldi 22.00 oldu Paket olarak zaten sıkıntı çekmiyorduk. Bu kapanmalar sayesinde paket yapmayanlar da pakete başlamış oldu. Bizim için değişen pek bir şey olmadı. İçerisi açık olsaydı tabi ki daha fazla kazanırdık. Ama sonuç olarak bu tür kapanmalardan rahatsızız. Komple bir ay boyunca kapanılabilir. Herkes esnaf olarak kapanır. Herkes açılsın açılacaksa, herkes kapansın kapanacaksa” şeklinde konuştu.

 

Son karar ile kafe ve kıraathaneler bayram sonuna kadar kapalı kalacakken, restoran, lokanta gibi yerler ise sadece paket servisi yapabilecek. Paket servisine geçen işletmeler Yeme içme yerleri 07.00-19.00 saatleri arasında ‘gel-al’ paket servis, saat 19.00'dan sahura kadar ise paket servis, Cumartesi Pazar ise sabah 10.00'dan sahur vaktine kadar paket servis şeklinde hizmet verebilecek.

 

 

Editör: TE Bilisim