İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanlığınca "Engelsiz Yaşam Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştay’ın anlam ve önemi hakkında İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş açıklamada bulundu.

İYİ Parti Genel Merkezi Toplumsal Politikalar Başkanlığı’nca geçtiğimiz hafta düzenlenen “Engelsiz Yaşam Çalıştayı” sonrası önemli başlıklar öne çıktı.

Çalıştayın ana hedef ve başlıklarını aktaran İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, ülkemizin önemli sorunlarından biri olan engelli vatandaşların çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin yaşadıklarını ve bu sorunların çözümü için başvurdukları yöntem ile bu yöntemin kalıcı etkilerine dikkat çekti.

“SUNACAĞIZ SONRA DA İŞİN ASIL SAHİPLERİNİN ONAYINA, TAVSİYESİNE AÇACAĞIZ”

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, çalıştay hakkında değerlendirme yaparak; “Geçtiğimiz hafta parti genel merkezimiz tarafından önemli bir organizasyona imza atılmıştır. Toplumumuzda maalesef bir türlü tam ve verimli çözüm adımlarının atılamadığı ve nüfus olarak epey dikkat çekici oranlarda olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için partimiz tarafından "Engelsiz Yaşam Çalıştayı” başlatılmıştır. Çalıştayımızda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener önemli bir konuşma ile çok önemli bir çağrıda bulunmuş ve bu vatandaşlarımızın bir türlü çözülemeyen sorunlarına ilişkin önemli bir çözüm önerisi sunmuşlardır.

Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlara bugüne kadar tam ve doğru olarak kulak verilmemiş ve sunulan çözüm önerileri ya da adımlar maalesef hep eksik kalmıştır. Toplumsal Politikalar Başkanlığımızın yaptığı bu çalışma ile 'Engelsiz bir hayatı, engelsiz bir yaşamı, engelli bireylerimize nasıl sağlarız, biz iktidar olduğumuzda ne yapacağız?' sorusunun cevabını içeren bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Çalıştayımızda konuşan Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi önce sorunun çözümüne ilişkin önerilerimizi sunacağız sonra da işin asıl sahiplerinin onayına, tavsiyesine açacağız.” İfadelerini kullandı.

“İYİ PARTİ İKTİDARI İLE ÜLKEMİZ İYİ OLACAKTIR VATANDAŞIMIZ İYİ OLACAKTIR”

Örnekbaş, “Yaptığımız çalışma ile ülkemizde çok önemli bir sorunun giderilmesine ve İYİ Parti iktidarı ile birlikte ülkemizin kanayan önemli bir yarasına derman olacağı” diyerek; “Genel Başkanımızın açılış konuşmasında ifade ettiği gibi biz bu çalışmayı bu sorunun içinde olan ve esas muhatapları olan Engelli vatandaşlarımızı içine alan STK’lara ve derneklere soracağız. Her gün bu sorunla yaşamak zorunda kalan engelli bireylerimizin ailelerine ve engelli bireylerimizin annelerinden görüş alacağız. Sorunun esas muhataplarından yaşadıkları sıkıntıları dinleyip çözüm önerilerimizi aldığımız cevaplara göre geliştireceğiz. Evladının geleceği için her gün düşünmek zorunda kalan anaların “Ya bana bir şey olursa evladıma ne olur?” endişesini giderecek adımlar atacağız.

“HALKIMIZ MÜSTERİH OLSUN AZ KALDI”

İYİ Parti iktidarı ile birlikte ülkemizin bütün sosyal kesimlerinin sorunlarını adım adım çözeceğiz. Halkın içinden çıkmış, gücünü halkından alan İYİ Parti yine halkının sorunlarını onları dinleyerek yaşanan sorunların temeline inerek kalıcı çözüm önerileri sunacaktır. Halkımız müsterih olsun az kaldı İYİ Parti iktidarı ile ülkemiz İYİ olacaktır vatandaşımız iyi olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim