Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüren Bolu Belediyesi, ‘Engelsiz Taksiprojesiyle akülü araç ve tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşların nakil ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyor.

Bolu’daki engelli vatandaşların, şehri daha rahat kullanabilmelerini ve hiçbir zorlukla karşılaşmamalarını sağlamak için her zaman gayretle çalışmaya devam edeceklerini belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talimatıyla hayata geçirilen ‘Engelsiz Taksi’ projesi ile engelli vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını karşılıyor. Engelli raporuyla Bolu Belediyesi’ne yazılı başvuru yapan özellikle akülü araç ve tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlar, ‘Engelsiz Taksi’ hizmetinden faydalanarak, şehir içi ulaşımlarını kolaylıkla gerçekleştiriyor.

2 araç haftanın 7 günü hizmet veriyor

Bolu Belediyesi her biri 6’sı hasta, 6’sı refakatçi olmak üzere 12 kişi taşıma kapasiteli 2 adet asansörlü engelli taksi ile engelli bireylere haftanın 7 günü hizmet veriyor. Diyaliz, fizik tedavi, hastane kontrolleri gibi devamlılık gerektiren sağlık ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken engelli vatandaşlar, belediyenin 4442658 numaralı hattını arayarak asansörlü engelli taksi aracından ücretsiz yararlanıyor.

“İyi ki böyle bir hizmet var”

Engelli taksiyi kullanarak tedavisini sürdüren Hülya Aksoy, anlamlı projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Daha önce ya belediye otobüsünü kullanmam gerekiyordu ya da ticari taksi tutarak ulaşımı sağlıyordum. Tedaviye geç kaldığım zamanlar oluyordu. Şimdi öyle değil. İstediğimiz zaman tedaviye gelebiliyoruz. Geri dönerken sorunumuz olmuyor. Beklemek zorunda da kalmıyoruz. O yüzden iyi ki böyle bir hizmet var. Bütün işimizi kolaylaştırıyor. Belediyemize de çok teşekkür ediyoruz. Bu hizmetiyle bizim hayatımızı daha güzel ve daha kolay bir hale getirdi.” dedi.

Editör: TE Bilisim