Bolu'da zihinsel ve ortopedik engelli 30 yaşındaki Emine Seven, cami tuvaletinin temizlik ve bakımını yaparak hem harçlığını çıkarıyor, hem de yanında kaldığı ablasına destek oluyor.

Küçük yaşta ateşli hastalık geçiren Emine Seven'e, 'Spastik Paraparezi' teşhisi konuldu. Buna bağlı yürüme güçlüğü, denge kaybı, şeker rahatsızlığı olan ve yüzde 70 engelli raporu bulunan Emine Seven, 14 yıl önce annesini kaybedince babasının da kendisini terk etmesi üzerine ablası ile yaşamaya başladı. Emine Seven'in, 2006'dan bu yana aldığı engelli maaşı, hanedeki kişi başına düşen gelirin yasada belirtilen sınırı geçmesi üzerine geçen yıl kesildi. Başvurusu üzerine Türkiye İş Kurumu tarafından 6 aylık geçici işe yerleştirilen Emine Seven, bu süre geçen Şubat ayında dolunca işsiz kaldı. Emine Seven, hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan evli, 1 çocuk annesi ablasına destek olabilmek için mahalledeki caminin tuvaletinde çalışmaya başladı. Emine Seven, elinde paspas ve fırçayla gün boyu tuvaletin temizlik ve bakımını yapıp gelenlerden 1 lira alarak hem harçlığını çıkarıyor, hem de ablasına ve gündelik işlerde çalışan eniştesine destek olmaya çalışıyor.

Emine Seven, engelli aylığı kesilince sıkıntı yaşamaya başladıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Ben çalışmak istiyorum. Belediyede 6 ay temizlik işi yaptım. Ondan sonra ablamla başvurmadığımız yer kalmadı. Ancak kimse bana iş vermedi. Ben de cami tuvaletinde temizlik yapmaya başladım. Burada az da olsa ayda 500 TL kadar harçlığımı çıkarıyorum, ablama destek olmaya çalışıyorum. Çünkü yıllardır o bana bakıyor. Ben de çalışmayı seviyorum. Çalışarak hayata daha çok bağlanıyorum. Ama daha iyi bir işte çalışmayı isterim."

Editör: TE Bilisim