Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen “2020 Erişilebilirlik Yılı” kapsamında T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Erişilebilirlik Ödülleri verilecek. Erişebilirliğin yaygınlaştırılması için oluşturulan sertifika paylaşımında ise en çok puan alan iller arasında Bolu birinci sırada yer aldı. Engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir yaşam oluşturmak amacı ve bir farkındalık yaratmak üzere https:/ /erisilebilirsertifika.ailevecalisma.gov.tr/ adresinden erişilebilirlik sertifikası oylaması devam ediyor.

 Haber: ASLI AKIŞ

Engelli bireylerin toplumsal ve ekonomik hayata katılımına katkı sağlayan erişilebilirlik alanında çalışmalar yapan gerçek kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları, kamu ve özel hukuk tüzel kişilerine bilimsel araştırmaları, başarılı projeleri, hayata geçirdikleri uygulamaları ve sundukları hizmetler için verilecek olan Erişilebilirlik Ödülleri, pek yakında sahiplerini bulacak.

Erişilebilirlik Sertifikası alarak bu yönde bir farkındalık oluşturan Bolu 81 il içinde 1603.791 puan ile Türkiye’de birinci il olarak yerini korumaya devam ediyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit,” Erişilebilirliğin yaygınlaştırılması için "Ben De Buradayım!" de! Sertifikanı oluştur ve sosyal medyanda paylaşarak farkındalık sağla!” vurgusu yaparak konuyla ilgili bilgiler verdi.

Koçyiğit; “Ülkemizde erişilebilirlik “binaların, açık alanların, ulaşım ve bilgilendirme hizmetleri ile bilgi ve iletişim teknolojisinin, engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olması” şeklinde tanımlanmış olup erişilebilirlik hem temel bir hak hem diğer hakları kullanabilmenin en önemli aracı olarak bağımsız yaşamanın ve toplumsal yaşamın tüm alanlarına tam katılımın temel şartıdır.

​İlimizde de Mudurnu Kaymakamlığı Kamu ve Kurum Kuruluşları kategorisinde erişilebilirlik ödülü için proje başvurusunu yapmıştır. Erişilebilirlik temelli bir yaşam için buradayım diyen projeler ödül almaya hak kazanacaktır.

​Erişilebilirlik ödülleri kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı erişilebilirlikte bir farkındalık yaratmak ve erişilebilirliği genişletmek üzere “bende buradayım” oylaması başlatmıştır. Ülkemizde 81 il düzeyinde başlatılan oylama ya bütün illerden geniş bir katılım sağlanmaktadır. Bugüne kadar Bende Buradayım oylamasına katılarak bütün illerden daha çok sertifika alan İlimiz 81 il dışında 1.sıradaki yerini korumaktadır.

​Engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir yaşam oluşturmak amacıyla ve bir farkındalık yaratmak üzere https:/ /erisilebilirsertifika.ailevecalisma.gov.tr/ adresinden erişilebilirlik sertifikası alarak hem farkındalık arttırılacak hem de İlimizin bu oylamadan 1.nci olarak çıkması sağlanacaktır. Bu nedenle Bolu İlimizde herkesin bir erişilebilirlik sertifikası almaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim