Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın, Milli Görüş lideri, 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ekonomi politikasını örnek göstererek, İktidarı eleştirdi.

Haber: Aslı Akış

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların vatandaş üzerindeki etkisine dair açıklamada bulunan Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın, çözüm önerilerini sunarak Türkiye’nin acilen milli görüşe ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

“SİRKEDEN ÜZÜM OLMA ŞANSLARI KALMADI”

Ekonomide ciddi anlamda sıkıntıların söz konusu olduğuna işaret eden YRP Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın; “Cumhurbaşkanı da halkın ekonomik sıkıntılar çektiğinin farkında olduğunu bunun içinde çözüm arayışı içinde olduklarını söylediler. Bu; ‘eskiden üzümdüler sonra şıra oldular şimdi artık sirke oldular’a benziyor. Sirkeden üzüm olma şansları kalmadı. Dolayısıyla yaptıkları bir takım doğrular vardı, belki yanlış yöntemler ile yapılıyordu ama son gelinen noktada yaptıklarının doğru olduğuna kanaat getirmeye başladılar. Onlara ne söyleseniz kendilerini haklı görmek durumundular.” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞ İŞ BULAMIYOR, ÇALIŞAN KAZANDIĞI İLE GEÇİM YAPAMIYOR”

Baskın, işsizlik, geçim derdi, açlık ve yoksulluk sınırından da bahsederek; “Ekonominin durumu aşikar. Çay simit hesabı ile gelenler aynı çay simit hesabını yaptığımızda daha kötü bir senaryo ortaya çıkıyor. İşsizlik hat safhada. Vatandaş iş bulamıyor, çalışan kazandığı ile geçim yapamıyor,  açlık ve yoksulluk sınırı belli. Türkiye’nin acilen milli görüşe ihtiyacı olduğunu, geçmişte Erbakan hocamın yaptıklarını yeniden refah partisi ile yapmak gerektiğinin açıkça bir göstergesi.” dedi.

“ERBAKAN HOCAMIZIN MİSYONUYLA HALKIMIZI MÜREFFEH SEVİYELER ÇIKARACAĞIZ”

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın iktidar olduğu dönemde Türkiye için yaptığı çalışmaları anımsatarak; “Bizim kapı gibi iş bitirme belgemiz var. Erbakan hocamızın aynı misyonunu üstleniyoruz. Aynı yol ve aynı ideolojideyiz. Erbakan hocam 11 aylık bir iktidar döneminde BAĞ-KUR emeklisine yüzde 320’ye varan zamlar yaptı. Taban tarım fiyatlarını en yüksek seviyelere çıkardı. Fabrikalar yaptı. İnşallah bizde bunların yenilerini yapacağız ve halkımızı müreffeh seviyeler çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim