Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın özel talimatı üzerine, 15 Temmuz ihanetinin yıldönümünde Türkiye'nin sözcülüğünü yapmak üzere başlattığı yurtdışı ziyaretlerinin ilk durağı Ürdün oldu. Ercoşkun, 15 Temmuz gecesi yaşananları hafızalarda canlandıran görsel sunumu yanı sıra Ürdün'de yaptığı açıklamada, "15 Temmuz'da 249 şehit verdik, 2 bin 200 fazla yaralımız ve gazilerimiz var. FETÖ'nün Türkiye'yi karalamaya yönelik algı operasyonlarını yıkmak için buradayız" dedi.

AİBPA Türk Komisyonu Başkanı sıfatıyla Ürdün'ü ziyaret eden Milletvekili Ercoşkun'a, AİBPA Türk Komisyonu Üyesi olarak, Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Hüseyin Şahin, Dışişleri Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi ile Dışişleri Komisyonu Üyesi ve AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti eşlik etti.

Ürdün'ün başkenti Amman'da 2 gün süren uluslararası mesai de AİBPA Komisyon Başkanı AK Partili Ercoşkun ve beraberindeki milletvekilleri ilk günkü programında, TİKA Amman Program Koordinasyon Ofisi'nı ziyaret etti. Heyet daha sonra ülkenin prestijli medya kuruluşlarından Al Rai Gazetesi'nde Baş Editör Tarar Al Momani ile bir araya geldi. Ürdün Gazeteciler Sendikası Başkanı Rakan Al Sahadeh ve ülkenin birbirinden ünlü gazeteci isimleriyle sendika binasında bir araya gelen Ercoşkun, temaslarda beraberindeki heyetteki milletvekillerini tanıttı.

"FETÖ'NÜN TÜRKİYE'Yİ KARALAMAYA YÖNELİK KAMPANYALARINI YIKMAK İÇİN BURADAYIZ"

Ercoşkun, daha sonra heyet adına açıklamalarda bulunarak, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'da FETÖ tarafından Türkiye'de gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle Ürdün'deyiz. Yıldönümü dolayısıyla ülke olarak, gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında çeşitli programlar gerçekleştiriyoruz. 15 Temmuz'la alakalı programlar düzenliyoruz. O gece 249 vatandaşımız şehit oldu, 2 bin 200'den fazla vatandaşımız yaralandı, gazi oldu. Milli irade sevdalısı milletimiz meydanlara inerek, tanklar, helikopterler ve uçaklar karşısında hain darbe girişimini engelledi.

Bizlerin amacı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, FETÖ'nün gerek Türkiye çapında, gerekse uluslararası arenada gerçekleştirdiği faaliyetler karşısında doğru bilgilendirmelerde bulunmak. Maalesef maşa olarak kullanılan vatan hainleri 15 Temmuz'dan sonra da Türkiye aleyhine algı operasyonları düzenledi. Özellikle medya ayağındaki satılmış hainlerle tüm dünyada, Avrupa'da, Amerika'da ve Arap dünyasında Türkiye aleyhine çok çeşitli karalama kampanyaları yürüttüler. Bizde doğru bilgilendirmeler yaparak, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası desteğini Türkiye'ye duyuran ülkelerde parlamentolar arası ve sivil toplum kuruluşları çapında faaliyetler gerçekleştirerek, gerçekleri dostlarımıza anlatmaya gayret ediyoruz."

O GECE YAŞANANLARI ANLATAN SUNUM DUYGULU ANLAR YAŞATTI

Ercoşkun ve beraberindeki heyet ilk günkü temaslarını, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni ve Düstur Gazetesi'ni ziyaret ederek sürdürdü. Kültür merkezinde eğitim almış, Türk dostu Ürdünlülerle bir araya gelen heyet, burada 15 Temmuz konulu multivizyon gösterisi sundu. 15 Temmuz gecesinde kamera ve objektiflere yansıyan görüntülerin izleyicilerle paylaşıldığı sunum sırasında izleyiciler ve milletvekilleri duygulu anlar yaşadı.

"ARAP DÜNYASININ GERÇEKLERİ BİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ"

Milletvekili Ercoşkun önderliğindeki heyet ziyaretinin ikinci gününde ise, AİBPA Enerji Komisyonu Başkanı Senatör Samir Murad ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyeleriyle görüştü. Daha sonra Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Başkanı ve üyeleri ile görüşen heyet, ayrıca, Senato Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Münir Sobar ve üyeleri ile bir araya geldi. Ercoşkun, Senato binasında beraberindeki heyet üyelerini tanıttı ve heyeti adına yaptığı açıklamalarda, şöyle konuştu:

"Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından geçtiğimiz yıl ülkemizde hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Bu olayın yıldönümünde Ürdün'deyiz. Gerek parlamento da, gerek sivil toplum kuruluşları ile bu bağlamda çok etkin, çok verimli, her dakikası dolu dolu çalışmalar gerçekleştirdik. Ürdün'ün Arap dünyası üzerindeki etkisi büyük. Bu bağlamda 15 Temmuz'dan sonra bile FETÖ'nün Türkiye aleyhine yaptığı algı operasyonları karşısında, Arap dünyasına gerçekleri Ürdün üzerinden anlatmayı hedefliyoruz."

TÜRK GRUBU ÜRDÜN'DE AKADEMİSYENLERE YAZARLARA DA SESLENDİ

Ercoşkun öncülüğündeki Türk heyeti daha sonra Middle East Studies Center'da düzenlenen panele katıldı. Ürdün'ün ve Orta Doğu'nun önemli düşünce kuruluşu Middle East Studies Center'daki panelde, Ercoşkun ve heyet üyesi milletvekilleri, panel katılımcısı yazarlara, akademisyenlere ve generallere 15 Temmuz darbe girişimine dair gerçekleri sunumlar ve konuşmalarla ortaya koydu.

Milletvekili Ercoşkun komisyon başkanlığındaki AİBPA Türk Grubu'nun Ürdün'ün ardından Kuzey Afrika’ya geçeceği ve bu bölgede Fas ülkesini ziyaret edeceği açıklandı.

Ercoşkun’un 14 Temmuz gecesi yurda döneceği, ertesi gün TBMM’de gerçekleşecek olan 15 Temmuz törenlere katılacağı bildirildi.

Editör: TE Bilisim