AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Kültür Bakanlığı Döner Sermaye Kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi verdi. Ercoşkun’nun teklifi AK Partili milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Meclis kürsüsünden kanun teklifi ile ilgili bir konuşma yapan ve gerekçelerini sıralayan AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “659 sayılı Genel Bütçe Kapsamındaki Kanun Teklifi'nde belirtilmeyen Döner Sermaye Kanunu'ndaki bu hükümler işletilerek, burada o kurumda çalışan avukatların bazı haklardan faydalanabilmesini teklif ediyoruz Tanju Bey, siz de avukat olarak meslektaşlarınızla ilgili bu konuyu iyi bilirsiniz. Bu sayede, açıkçası, Türkiye genelindeki bütün kurumlarda yaşanan bazı sıkıntının giderilmesini bu manada öneriyoruz. Tabii, bu önerimiz benim şahsim önerim, çeşitli milletvekili arkadaşlarım tarafından da bu noktada destekleniyor ama Genel Kurulun takdiriyle bu neticelenmiş olacak” ifadelerini kullandı.

AK Parti’li Ercoşkun’un teklifine AK Parti grubu karşı çıktı. Ercoşkun’un teklifini Cumhuriyet Halk Partisi ise uygun buldu ve destekleme kararı aldı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Ali Bey, biz kabul ediyoruz” dedi. Oylamaya geçilmesinin ardından kanun teklifi AK Partililerin oylarıyla reddedildi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da teklifin reddedilmesinin ardından, “Bu nasıl iş? Ali Bey'e bir güvensizlik mi var arkadaşlar?” diyerek AK Parti sıralarına döndü.

Editör: TE Bilisim