Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammının, 30 Haziran Perşembe günü sona erecek NATO toplantısının ardından, açıklanacağını duyurdu.

Haber: Oğuzhan Eke

Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete zam yapılacağının mesajını verdi.

Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücretle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “Asgari ücreti arttırırken işverenlerin omuzlarındaki kimi vergileri kaldırarak adil bir yük paylaşımı yapmıştık. Enflasyondaki yükselişin sürmesi bu artışların yetersiz kalmasına yol açmıştır. Asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Asgari ücret artışı yapılırken, bakanlığımız özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir. Böylece yapılan artışın, istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına da meydan verilmeyecektir. İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi işçilerimizde, emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz” dedi.

Erdoğan, zam için tarih de verdi:

“Çalışma bakanım, asgari ücret tespit komisyonuyla bir araya gelecekler ve bu çalışmayı da bu hafta sonuna varmadan bitirecekler, ardından da NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu, milletimle, tüm işçilerimizle paylaşma fırsatı bulacağız.”

Editör: TE Bilisim