Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da düzenlenen “İlk Oyum Erdoğan’a, İlk Oyum Ak Parti’ye Gençlik Buluşması” programında gençlere seslendi. Erdoğan; “Sizlerden her şeyden önce oyunuza, iradenize, geleceğinize sahip çıkmanızı istiyorum. Benim karşımda dahi özgürlüğünüzden asla taviz vermeyin” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin gençlik buluşmasına katıldı. Konuşmasında 2023 seçimlerinde ilk defa sandığa gidecek 6 milyon gence seslenerek, "Oy pusulasındaki tercihinizle kendi geleceğinizi şekillendireceksiniz” mesajı verdi.

“BENİM KARŞIMDA DAHİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜZDEN ASLA TAVİZ VERMEYİN”

Erdoğan, Türkiye’nin geleceğini fikri ve vicdanı hür gençlere emanet edebileceklerine işaret ederek; “Sakarya'da 2023 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak siz gençlerimizle beraberiz. Önümüzdeki seçimlerin sizler için ne anlama geldiğini özellikle biliyorum. Her seçim önemlidir. Gençlerimiz için ilk defa oy kullandıkları seçim daha da önemlidir. Sizlerden her şeyden önce oyunuza, iradenize, geleceğinize sahip çıkmanızı istiyorum. Hiç kimsenin sizi yalan yanlış bilgilerle sosyal medya illüzyonlarıyla asla tutmayacakları, içi de altı da üstü de boş vaatlerle yönlendirmesine izin vermeyin. İradenize, yani fikri özgürlüğünüze sahip çıktığınız, yüreğinizin sesine kulak verdiğiniz sürece kimse sizi yanıltamaz, kandıramaz, yanlış yönlendiremez. Açıkça söylüyorum, eğer sizi ben yanıltmaya çalışırsam, bana da aynı tavrı gösterin. Benim karşımda da özgürlüğünüzden asla taviz vermeyin. Çünkü Türkiye'nin geleceğini zihni ve bedeni esir edilmiş mankurtlara değil, ancak fikri hür vicdanı hür irfanı hür ufku açık gençlere emanet edebiliriz.” şeklinde konuştu.

“GENÇLERE YÖNELİK BÜYÜK BİR GÖNÜL SEFERBERLİĞİNE ÇIKIYORUZ”

Erdoğan, gençlik kollarının “ilk oyum” kampanyasının gençlere sadece kuru kuruya sandığa gitmeyi değil, orada kendi geleceklerini inşa etmek için gereken fikri donanımı da kazandırmayı hedeflediğini dile getirdi.

“Bu anlayışla seçime kadar kesintisiz devam edecek bir kampanyayla 81 vilayetimizin tamamındaki gençlerimize yönelik büyük bir gönül seferberliğine çıkıyoruz.” diyen Erdoğan, ulaşılmadık tek bir genç bırakmayana kadar çalışacaklarını, koşturacaklarını, Türkiye sathında AK Gençlik rüzgarı estireceklerini söyledi.

“GENÇLERİMİZE BORÇLUYUZ”

AK Parti'nin ilk kez iktidara geldiği 2002 seçiminden sonra nüfusu yüzde 26 artan Türkiye'de oylarını yaklaşık yüzde 150 artırdıklarına dikkati çeken Erdoğan; “Sizler gerçek anlamda 1950'de başlayan çok partili siyasi hayata geçişimizin üzerinden 73 yıl geçtikten sonra sandığa gidecek en büyük gençlik grubusunuz. AK Parti 2002 seçimlerinde nüfusu 65 milyon olan Türkiye'de iktidara 10 milyon 808 bin oy alarak gelmişti. Bu artışı en çok neye borçluyuz biliyor musunuz? Gençlerimize borçluyuz.” diye konuştu.

“SEÇME VE SEÇİLME YAŞINI BİZ İNDİRDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçme ve seçilme yaşını Ak Parti döneminde düşürüldüğüne vurgu yaparak; “Biz seçme ve seçilme yaşını düşürdükçe, gençlerimizin sandığa gitme oranı arttıkça, AK Parti'nin oyu yükseldi. Biz göreve geldiğimizde oy kullanmanın yaşı kaçtı? 30. 30'un altındakiler oy kullanamıyordu. Peki, bunu 25'e kim indirdi, 18'e kim indirdi? 25 yaşa indiren biziz. 18 yaşa indiren de biziz. Çünkü CHP gençlere güvenmiyordu. '25 yaş, Meclis'i çoluk çocuğa mı bırakacağız?' '18 yaş, Meclis'i çoluk çocuğa mı bırakacağız?' Bu ifadeleri kullanıyorlardı. Biz ne dedik, 'Kendinize gelin. İstanbul'un fethini gerçekleştiren genç 18 yaşındaydı.' İşte biz o ecdadın torunlarıyız. Dolayısıyla biz gençliğimize güveniyoruz. İnanıyoruz ki bizim gençliğimiz şu anda nasıl parlamentoda 18 yaş genç, parlamentoyu evirip çeviriyorsa bundan sonra bunu çok daha başarılı bir şekilde yürütecek.” İfadelerini kullandı.

“SOSYAL KONUT PROJESİNDE GENÇLERE POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIK”

Sosyal konut projelerinde gençlere Pozitif ayrımcılık yapıldığını da anımsatan Erdoğan;  “Pozitif ayrımcılık yaparak yüzde 20 oranında yani 50 bin konutluk kontenjanı gençlerimize ayırdık. Amacımız hayata yeni başlayan gençlerimizin konut sorunlarını şimdiden çözmelerine yardımcı olarak daha büyük, daha cesur, daha özgüvenli adımlar atmalarını sağlamaktır. Buna da karşı çıktılar. Konut kampanyamıza kulp takmak için akıllara zarar nice yalanlara, nice iftiralara başvurdular. İş yapmak, hizmet ve proje üretmek yerine, günlerdir nefeslerini bizim projemize çamur atmak için harcıyorlar ama biz 20 yıldır bu kervanı onlara rağmen yürüttüğümüz için hiçbirine kulak asmıyoruz.” dedi.

“ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE, İRADENİZE, GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN”

Gençlere, “Sizlerden tek isteğim kimsenin sizi kullanmasına, sömürmesine, ruhunuzu ve zihninizi kirletmesine izin vermeyin.” şeklinde seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Yeter ki siz özgürlüğünüze sahip çıkın, iradenize sahip çıkın, geleceğinize sahip çıkın. Yeter ki inancınıza, imanınıza, tarihinize, kültürünüze, ecdadınıza sahip çıkın. Yeter ki kendinizi geliştirin ülkenin kazanımlarına sahip çıkarken vizyonumuza da sıkı sarılın. Allah'ın izniyle büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasının tamamlanmasının önüne bunların hiçbiri geçemeyecektir." İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim