Beypiliç Boluspor ligin 17.haftasında deplasmanda Yılport Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından Boluspor teknik direktörü Reha Erginer, basın toplantısında sorduğumuz sorulara içtenlikle cevap verdi.

Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz

Ligde son oynadığı 4 karşılaşmada yenili yüzü görmeyen kırmızı beyazlılarda Erginer, sıkışık fikstürde 18.haftada oynayacakları Ankaragücü maçının cumartesi günü değil Pazar günü oynanabileceğini işaret ederek yetkilileri uyardı.

“Biz takım oyunu oynamak istiyoruz”

Son 3-4 maçtır eksik oyuncularla sahaya çıktıklarını ancak görev verdiği bütün oyuncuların ellerinden geleni yaptığına dikkat çeken Erginer; “Kendi takımımın eksiklikler ile ilgili fazla konuşmak istemiyorum, Hakemi konuşmadığım gibi. Çünkü biz takım oyunu oynamak istiyoruz. Belirlediğimiz standartlarda oyunu yakaladığımızı söyleyebilirim. Ümraniye, Adana ve bugünde eksik oyuncularımız vardı. Ama bunları hiçbir zaman ne maçtan önce nede maçtan sonra dile getirmedim. Genç oyunculara şans veriyorum. Alt yapıdan bugünde oyuncu oynattım ve forma giydiler. Biz takım oyunu içerisinde hepsini kullanmak istiyoruz” dedi.

“Bu yarışın içine girmek istiyoruz”

Ligde hedeflerinin üst sıralar olduğunun altını çizen Boluspor teknik direktörü Erginer; “Yetiştirici, yarışmacı, oyuncuları geliştirici ve bu yarışın içine girmek istiyoruz. Onun için eksik cezalı oyuncular hakkında fazla konuşmak istemiyorum. Birlikte sahip olduğum oyunculardan bizim istediğimiz, çalıştığımız oyun felsefesini sahaya yansıtmak istiyoruz. Kimin oynadığı oyuncu acısında evet çok önemli ama bizi takım oyuncuları bir yere getiriyor. İyi bir takımımız var çok gelişmeye açık çok karakterli oyuncular inşallah böyle devam edeceğiz” dedi.

“Bizim maçı planlarlarken ne düşünüldü”

Yoğun maç periyodunda birçok oyuncuya çok fazla yük bindiğini dile getiren Erginer; “Evet, bir sitemim var. Evet, bazı oyuncularıma aşırı yük bindi. Bugün bir maç oynadık. Ankaragücü bay geçti. Bizim maçı planlarlarken ne düşünüldü. Bilmiyorum maçı Pazar’da oynayabilirdik. Geç saatlerde Bolu’da olacağız. Kalan zamanda çok taktik çalışacak zamanımız olmayacak. Bir ter antrenmanı yaparak Ankaragücü maçına çıkacağız. Zaten zor ve yoğun bir tempoda oynuyoruz. Puan aslanın ağzında. Bu saatten sonra Cumartesi günü en iyisini yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim