Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Kongresi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirildi. Çok sayıda partilinin katıldığı ve oy kullandığı kongrede yapılan seçimde, Ersan Türkoğlu ve Çetin Uç yarıştı. Delegelerden 215 oy alan Ersan Türkoğlu tekrar CHP Bolu Merkez İlçe Başkanlığına seçildi. Diğer aday Çetin Uç ise, delegelerden 117 oy aldı. 

HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

Cumhuriyet Halk Partisinde kongre heyecanı merkez ilçe ile devam etti. Çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirilen kongrede zafer Ersan Türkoğlu’nun oldu.

Kongreye, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP 24’üncü Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, İyi Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Belediye Başkan Yardımcıları Mansur Şen ve Rasim Özdemir, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, çok sayıda partili, delege ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Divanın oluşturulması ile başlayan kongre, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Kongrede ilk olarak Ersan Türkoğlu görev yaptığı süre içinde CHP Bolu Merkez İlçe Başkanlığının faaliyetlerinden oluşan raporu okudu. Türkoğlu, “Seçildiğimizde mazbatamızı aldık ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk koyarak göreve başladık. Bu geleneği tekrar hatırlatmaktan çok büyük mutluluk duyduk. Daha sonra ilimizin Hayırsever İşadamı Büyük İnsan İzzet Baysal’ı mezarında ziyaret ettik. Bu da uzun zamandır belki de ilk kez yapılan bir faaliyetti. Sivil toplum kuruluşlarına yaptığımız ziyaretler görev sürecimiz içinde sürekli gerçekleşti. Sık sık sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettik. 24 Kasım’da partimize emek veren öğretmenlerimizi partimizde toplayarak onlara güzel bir sürpriz yaptık ve partimize ülkemize emek vermiş bu insanları her 24 Kasım’da hatırladık. Ayrıca eğitim emekçilerinin sendikalarını ziyaret ettik.

Göreve gelir gelmez şuna odaklandık. Cumhuriyet Halk Partisi insanların sorunlarını çözen bir parti olmalı. Bu bağlamda insanlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu konu ne ise o konu ile ilgili çalışmalar yaptık. Bunlardan biri de işsizlikti. Göreve geldiğimiz günden yerel seçimleri kazandığımız güne kadar işle ilgili bize 731 kişi gelmiş. Bizler de bize müracaat eden 467 arkadaşımızı özel sektörde faaliyet gösteren şirketlere yerleştirilmişiz.

Göreve başlar başlamaz elimize tahsilat makbuzu aldık ve kredi kartı ödeme tebliği aldık, Kıymetli Hocam Şaban Ertozan’la beraber her gün 10 üyemizi ziyaret ederek kredi kartı talimatı ve aidat ödemesi aldık. Bu uğraşımız genel seçimlerin başladığı aya kadar devam etti. Üyelerimizin hepsinin teveccühü ile görevde bulunduğum iki yıl içinde en ufak ekonomik bir sıkıntı yaşamadık.

Geçmiş dönem belediye başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz tarafından imara açılan, sadece zengin insanların hizmet alabileceği otel ve tesisler yapılan alan için Cumhuriyet Halk Partisi olarak karşı çıktık. Orayı mahvetmek isteyen anlayışı sosyal medyadan insanlara duyurduk. 1 gün sonra belediye önünde bu salondaki insanların neredeyse tamamının katıldığı bir eylem yaptık. Bir gün sonra sandık koyduk, arkasından Tanju Özcan’la beraber salonu bastık ve Gölcük’ün zenginlere peşkeş çekilmesine izin vermedik.

İl başkanımız, kadın kollarımız, il yönetimimiz hep beraber Mudurnu Yolunu trafiğe kapattık ve Mudurnu yolunun o berbat halini hem ulusal hem de yerel basında gündeme taşıdık. Sonra da çalışmalar hızlandı. Bunda bizim katkımız varsa ne mutlu bize bu eyleme destek veren tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.

Çiftçilerimizden birçok konuda sorunların gündeme getirilmesi ile ilgili ricada bulunuldu. Patates fiyatları dip yapmıştı. İlçe yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla beraber patates pazarına gittim ve 40 kuruş 20 kuruş gibi fiyatlarla karşılaştım. O zaman partimizin sosyal medyadaki hesaplarından yaptığımız canlı yayınlarla bunu gündeme taşıdık. Sorunu biz çözdük demiyorum ama kısa bir süre sonra fiyatlar arttı.”

“Bu kongre farklı bir kongre”

Daha sonra konuşmasını yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu kongrenin önceki kongrelerden farklı olarak başarı elde edildikten sonra düzenlenen ilk kongre olduğuna dikkat çekti. Özcan şunları söyledi; “Bu diğer kongrelerden farklı bir kongre. Morallerin çok yüksek olduğu bir kongre. Genellikle biz seçimleri kaybettikten sonra kongre yaparız. Veya yeterince başarılı olamadığımız seçimlerden sonra yapardık. Genellikle hatalarımızı sorguladığımız kongreler olurdu bunlar. Bugün başarıyı konuşacağız, aynı zamanda bundan sonraki başarılar için yol haritamızı belirleyeceğiz. Salona bakınca delegelerimizin gözlerinin içinin güldüğünü görüyorum. 4 kez milletvekili seçildik, sizlerin katkısıyla. Ben bunu tek başıma başarmadım. En sonunda belediye başkanlığını geri alarak Bolu’daki başarımızı taçlandırdık. Bunu hep birlikte yaptık. Herkesin emeği var bunda. Dolayısıyla burada bulunan bulunmayan tüm Cumhuriyet Halk Partililere teşekkür ediyorum. Hep birlikte yol yürüyeceğimizi de biliyorum. Bolu’da bize başarıyı getiren birlik ve beraberlikti. Hep birlikte çalışınca neler başarabiliyoruz bir görelim. Parti içinde dışa dönük çalışma azalınca içe dönük kavga artıyor. Biz enerjimizi dışa vermemiz lazım. Bizim rakiplerimiz dışarıda. O anlamda biz ne zaman bir araya gelsek, hep başarılı oluyoruz.”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın konuşmasının ardından bir konuşma da Umut Oran yaptı. Oran şunları söyledi; “Cumhuriyet Halk Partisi, gerçekten çok köklü bir aile. Türkiye’nin her yerine gittiğimizde o aile ile birlikte olmak hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor. Salona baktığım zaman, hemen hemen 40-50 yıllık büyük bir aile görüyorum. Her Bolu’ya gelişimde bu tablo beni mutlu ediyor. Partimizin her kademesinde çalışmış arkadaşlarım bugün ak sakallı, ak saçlı olsalar da onlar buradalar ve bize güç veriyorlar. Başka il ve ilçelerde yaşadığım ortama göre Bolu’daki hissiyatım çok daha farklı.  Bolu’nun her zaman benim için ayrı bir yeri var.

Yeni bir yıldayız ama 2020 çok kolay bir olmayacak. Türkiye ve dünya için zor bir yıl olacak.  Ona göre iyi hazırlanmamız gerekiyor. Ben, bu yıl mutlaka seçim olacağını düşünüyorum. Erken seçim olacaktır. Keşke Cumhuriyet Halk Partisi olacak biz, erken seçim istesek. Bu kadar sorun varken, bu kadar kötü yönetilirken keşke CHP olarak masaya vurup, “biz erken seçim istiyoruz. Türkiye’yi kurtarmaya talibiz” diyebilsek. Şartlar, erken seçimi kaçınılmaz görüyor.

2019 yılı da zor bir yıl oldu. Son iki yılı değerlendirdiğimiz zaman, son iki yılda 3 seçim yaşadık. 2019 bizi mutlu etti, bu doğru. Bir başarımız var, bu başarı ile gururlanacağız. Bu başarının mimari bu salon, sizlersiniz. 15 yıl sonra tekrar belediyemizi aldık. Akıllı ittifaklar kuruldu. 15 yıl sonra belediyeyi almak büyük bir başarı ve 2014’te yaklaşık 30 bin oyu 50 bin oya çıkarmak ayrı bir başarı. Sizleri bir kez daha canı gönülden kutluyorum.”

Umut Oran’ın konuşmasının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Dilek ve temennilerde, partili belediye başkanları ve parti üyeleri salonda bulunan katılımcılara hitap etti.

Dilek ve temenniler maddesinin son konuşmasını yapan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, “Biz Bolu’da belediyeyi kazanarak meyveli bir ağaç yetiştirdik. Bunun meyveleri hepimizindir. Tüyü bitmemiş yetimlerindir. Bu arkadaşlarımız Bolu’yu yönetiyorlar. Ülkede tarım bitti, hayvancılık bitti. Samanı dışardan alıyoruz, patatesi soğanı dışarıdan alıyoruz. Yüzbinlerce ve milyonlarca işsiz genç var. Ben istiyorum ki bu yetiştirdiğimiz ağaçların meyvelerinden gençlerimiz istifade etsin.” dedi.

Seçimlerden önce son konuşmaları CHP Bolu Merkez İlçe Başkanlığına aday olan iki aday yaptı. Bu kapsamda partililere hitap eden Ersan Türkoğlu, “Ben sonuna kadar Kemalist ve Atatürkçü bir genç olarak sizlerle beraber bugün ülkemizin sürüklendiği çıkmazdan kurtulmak için mücadele vermeye hazırım. Bugün Türkiye Cumhuriyeti hem uluslararası alanda yalnız hem de içerde Arap kültürüne mahkumlaştırmaya gidiliyor. Kadınımız özellikle içine kapalı bir hale sürükleniyor. Bizler Cumhuriyet Halk Partililer ideolojik bir mücadele vermek durumundayız. Bu ideolojinin temeli, Anadolu halklarının oluşturduğu kültür ve ahlak yapısıdır. Benim çoluğumun çocuğumun geleceği için, benim gibi düşünen insanların geleceği için ben mücadeleye devam edeceğim.” dedi.

Başkan Adayı Çetin Uç ise şunları söyledi; “Bir çoğunuz beni yakından tanıyordur. Çünkü, ben bu partide büyüdüm. Sizinle birlikte yeri geldi kışın ayazında, yeri geldi yazın sıcağında, bu sokaklarda birlikte seçim çalışması yaptık. Kapı kapı dolaştık, broşür dağıttık, bayrak astık. Bir anneye, bir babaya, ağabeye, kardeşe insan kendisini nasıl tanıtır? Sizler, kimi zaman benim annem, ablam, kimi zaman ağabey, kardeş oldunuz. Ben Bolu Dağı’nın, Köroğlu Tepesi’nin, Bolu Ovası’nın çocuğuyum. Buradan yarım kalan sevdamızı tamamlamak için, demokrasi için işte karşınızdayım. Altı ok, benim için bir ideolojiden öte sevdadır. Sokaklarda, caddelerde bayrak asarak yüreğimde büyüttüğüm bu sevda, beni geçmiş dönem merkez ilçe başkanlığına getirdi. Merkez ilçe başkanı olduğumda, partimizin içinde bulunduğu durumu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bir iç çekişmenin, kavganın arasında genç bir delikanlı olarak o görevi üstlenmiştim. İl Başkanımız Kazım Karsu ve o dönemin milletvekili, şuan Belediye Başkanımız Tanju Özcan’ın bana olan güveni ve inancıyla, o gün yüreğimde taşıdığım sevgi ile herkesi kucakladık. Bugün yine aynı düşünce ile karşınızdayım. İnsanın insana olan kulluğuna son vermek için, demokrasinin kazanımları ile birlikte hep beraber daha güzel bir Bolu için sizlerden onay istiyorum.

Ben buradan, “gelin, beni başkan seçin” demiyorum. Gelin, el ele verelim, hep beraber yönetelim. Gelin, hep beraber gelecek yarınlara koşalım. Gelin, bir orman gibi kardeşçe yaşayalım. 31 Mart’ta, hep birlikte büyük bir başarıya imza attık. 15 yıllık AKP iktidarına son verdik. Bugün artık bu başarıyı bir adım öteye götürme zamanı. Artık milletvekili sayımızı yükseltme zamanı. Bugün, burada, demokrasiye inanmış arkadaşlarımızla, birlikte yola çıkmamızın ve bu göreve talip olmamızın tek amacı, budur.”

Kongrede, konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Delegelerden 215 Oy alan mevcut Başkan Ersan Türkoğlu, tekrar Cumhuriyet Halk Partisinin merkez ilçe başkanı seçildi.

Türkoğlu’nun yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Aysel Yerlikaya, Şaban Ertozan, Ali Şen, Durmuş Şahar, Rafet Özkan,Galip Altunyıldız, Zehra İlhan,Attila Özkan, Kübra Özcan, Feridun Çavaç, Okay Özcan,Erhan Karabıyık, Ceyda Epçi,Hülya Demirtaş, Sinan Çetin, Naime Ceylan

Editör: TE Bilisim