HABER: AHMET İSHAK GÜLEN

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem yaz spor okulları, Bolu’daki sporcu sayısının artışı, kazanılan başarılar ve İl Müdürlüğü olarak hedeflenen başarılar hakkında önemli bilgiler verdi.

Spor okullarının başlama tarihinin belirlendiğini söyleyen Ertem, 25 farklı branş ile Bolu’da yaşayan 5 – 18 yaş arasındaki çocuklara hitap ettiklerini ifade etti. Son iki yılda sporcu sayısının artmasını ekip çalışmasına bağlayan Ertem “Bu başarıyı Bolu’ya mâl edebiliriz” dedi.

“25 FARKLI BRANŞTA EĞİTİM VERİLECEK”

Yaz spor okullarının 25 farklı branşta sporculara hizmet vereceğinin altını çizen Ertem sözlerine şöyle devam etti: “Her yıl olduğu gibi yaz spor okullarımız bu ay sonu itibariyle faaliyetlerine başlayacaklar. Velilerimiz şuan kayıtlarını yapmaya başladılar. Spor Şube Müdürlüğümüz tarafından organize edilen kurslarda toplam 25 farklı branşta eğitim verilecek. Broşürler ile resmi kurumlar ve halkımıza dağıtımlarını yaptık. Şu bilgiyi de vermek istiyorum yaz spor okulunda 2013 yılındaki sporcu sayımız 1949, 2014 yılında 2073, 2015 yılında 2831, 2014 – 2015 yılı arası artış yüzde 37, 2015 – 2016 yılı arası artış yüzde 26. Bu seneki hedefimiz ise 4000 öğrencimize 25 farklı branş ile eğitim vermek için hazır bir şekilde bekliyoruz.”

“YÜZDE 71’LİK ARTIŞIN ASIL MİMARLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Spor okullarının 29 Haziran’da açılacağını vurgulayan Ertem; “29 Haziran tarihi itibari ile başlıyor. 81 ilde aynı zamanda açılışını yapıyoruz. 29 Haziran’dan okulların açıldığı tarihe kadar 15 Eylül’e kadar devam edecek. Resmi başlangıcı bir hafta ileriye de atabiliriz. Çünkü 29 Haziran bayram haftasına denk geliyor. Bu konuyla ilgili Bakanlığımızdan talimat bekliyoruz. Tabi ki biz kurum olarak bütün hazırlıklarımızı 29 Haziran’da başlayacakmış gibi yaptık ve programımızı oluşturduk. Velilerimizde kayıtlarını yoğun bir şekilde Spor Şube Müdürlüklerimize yapıyorlar. 2014- 2016 arasındaki yüzde 71’lik artışın asıl mimarlarına teşekkür ediyorum,  hem Spor Şube Müdürlüğümüzde çalışan idareci ve antrenörlerimize, spora çocuklarını yönlendiren ailelere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“BU BAŞARIYI BOLU’YA MÂL EDEBİLİRİZ”

Hedefledikleri sporcu sayısının her yıl üzerine çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem şöyle konuştu: “Geçen sene hedefimizi 3500 belirlemiştik. 2015 sporcumuz 2831’di. Biz 3500’ü belirlerken çağ nüfusunu ön plana aldık. Bizim yaz spor okullarına gelebilecek sporcu aralığımız 5 – 18 yaş arası gençler. Geçen sene 600 – 700 arası bir hedef belirlemiştik ve üstüne çıktık bu hedefin. Bu sene ise 500 belirledik, çünkü bu nüfus ile doğru orantılı bir hedef ama bunun üstüne çıkacağımızı düşünüyoruz. Bunun bir nokta da ekip çalışması olduğunu düşünüyorum. Antrenörlerimizin daha ilgili olmaları ve disiplinli çalışma neticesinde ulaşılan bir başarı olduğunu düşünüyorum. Tabi ki idareci arkadaşların fedakarlıklarını da unutamayız. Hep beraber Bolu’ya mâl edebiliriz aslında bu başarıyı. Çocuklarımızı spora yönlendirirsek hem kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmış oluruz, hem de hayatında önemli başarılar elde etmesi için ön ayak olmuş oluruz.”

Editör: TE Bilisim