Eski Devlet Bakanı Masum Türker, 5 vakıf aracılığıyla Ukraynalıların Bolu ve çevre illere yerleştirileceğini ileri sürdü.

Haber: Oğuzhan Eke

CNN Türk’te yayımlanan Akıl Çemberi programında, Başak Şengül’ün yönetiminde sığınmacılar ve Türkiye gündemine ilişkin konular tartışıldı. Programda konuşmacı olarak bulunan Eski Devlet Bakanı Masum Türker, Ukraynalı göçmenlerle ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

“UKRAYNALI GÖÇÜ ORGANİZE EDİYORLAR”

Türker, yeni hazırlanan proje ile Ukraynalıların Bolu’ya yerleştirileceğini ileri sürerek, “Şu anda uluslararası 5 tane vakıf var.  Bu 5 vakıf Amerika’dan, şuradan, buradan çok iyi para almışlar. Bunlar Ukraynalı göçü organize ediyorlar. Bunların seçtikleri ülkelerden birisi Türkiye. Türkiye’de seçtikleri iller var. Mesela: Düzce, Bolu, Adapazarı, Bilecek… Buralara Ukraynalı yerleştirme projesi” dedi.

“KARŞISINDA DURMALIYIZ”

Batı’nın Türkiye’yi zayıflatmaya çalıştığını da aktaran Türker, “Kaç kişi yerleşecek önemli değil, benim söylemek istediğim, batı Türkiye’yi güçsüzleştirmek için, iktidar kim olursa olsun, bu güçsüzleştirmenin karşısında durmalıyız. Bugünkü hükümetimi, bugünkü iktidarı güçsüzleştirecekse, inanın karşısında dururum. Neden önce vatan ama biz içimizdeki hesaplaşmayı öne çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim