Bolu’da, üniversite öğrencisi Muhammed S., kendisi gibi üniversite öğrencisi olan eski sevgilisi E.Ö. ve 2 kız arkadaşını evde rehin alarak darp etti. Kapıyı kıran polisler tarafından kızlar kurtarılırken, olayı duyan mahalleli evin önünde toplanıp Muhammed S.’yi linç etmeye çalıştı.

Olay, saat 21.30 sıralarında üniversite öğrencilerinin vakit geçirdiği çok sayıda kafenin bulunduğu Albay Sokak’taki apartman dairesinde meydana geldi. İddiaya göre üniversite öğrencisi Muhammed S., bir süre önce ayrıldığı sevgilisi E.Ö.’nün evine gidip kapıyı kilitledi. Muhammed S., Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğrenim gören sevgilisi E.Ö.’yü rehin alarak darp etmeye başladı. E.Ö.’nün ev arkadaşı 2 kız, Muhammed S.’ye engel olmaya çalıştı ancak Muhammed S., E.Ö.’nün ev arkadaşlarını da darp etti. Kapının kilitli olması nedeniyle kızlar dışarıya çıkamadı.

VATANDAŞLAR LİNÇ ETMEYE ÇALIŞTI

Sokakta bulunan kalabalık, evden gelen çığlıkları duyunca polise haber verdi. Bir anda yüzlerce kişi olayı duyunca sokakta toplandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, itfaiyenin kapıyı kırmasıyla eve girip, darp edilen kızları kurtardı. Polis ve mahalle bekçileri, sokakta toplanan kalabalığı uzaklaştırmaya çalıştı. Kalabalık, Muhammed S., evden çıkarılıp polis aracına bindirildiği sırada toplanan kalabalık tarafından linç girişiminde bulunuldu. Ancak polis ve mahalle bekçilerinin müdahalesiyle linç önlendi. Muhammed S., gözaltına alınırken, 3 kız da tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Olayın son bulmasıyla toplanan kalabalık da dağıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Editör: TE Bilisim