Bolu Gençlik Merkezi Spor Kulübü, Eskrim branşı sporcuları hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sporcular günde çift antrenmanla Türkiye Şampiyonası ve eskrim gelişim kampı çalışmalarına devam ediyor.

Bolu Gençlik Merkezi Spor Kulübü Eskrim Kılıç branş antrenörü Gülşah Türkaydın, 2019 yılından bu yana büyük bir yol kat ettiklerini, geleceğin milli sporcularının buradan çıkabileceğini ifade ederek yetkililerden ilgi ve destek beklediklerini söyledi.

“Kılıç eskrimin en hızlı oynanan branşıdır”

Sporcu velilerinin her zaman yanında olduğunu ve bütünleştiklerini vurgulayan Türkaydın;  “Eskrim, centilmenliğin her daim ön planda olduğu hızın ve heyecanın iç içe geçtiği bir spor daldır. Özel kıyafet ve maskeleri ile zarafet ve şıklığından ödün vermeden güvenliği en ön planda tutar. Gücün ve onurun, hızın ve heyecanın sporu olarak ismini diğer sporlardan farklı bir yere yazdırmayı başarmıştır. Hem atak üstünlüğü hem de kesme silahı olması nedeniyle kılıç eskrimin en hızlı oynanan branşıdır. Özellikle kesme silahı olması nedeniyle de tekniği flöre ve epeden farklıdır” diye konuştu.

İlk hedef Edirne daha sonra Sivas

Türkaydın, çalışmaların elli kayıtlı ve on iki profesyonel sporcularıyla haftada üç gün iki buçuk saat olmak üzere yeni kapalı spor salonunda sürdürdüklerini hedeflerinin ise önce 15-16 Ocak’ta Edirne’de U-10.U-12.U-14 klasmanında 8 sporcu ile madalya beklediklerini, daha sonrada 18-19 Haziran’da Sivas’ta yapılacak Türkiye şampiyonasına Eskrim kılıç branşında iddialı hazırlandıklarını belirtti.

Sporcular madalyaları topladı

Sporculardan Yiğit Koyuncu’nun 3 ve 8, Ece Alkan’ın 4, Mert Yıldız’ın 5, İrem Ada Erdoğan’ın da 5 ve 8’nci olup katıldıkları turnuvalardan madalya ile döndüklerine de değinen Türkaydın, 28 Aralık 4 Şubat tarihleri arasında Antalya’da yapılacak olan U-10. U-12. U-14 Eskrim gelişim kampının sporcuları için oldukça verimli olacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim