MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil, İstanbul’un Fethi’nin 564. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Evcil, “Efendimizin övgüsüne mazhar olan ordu ve kumandan 564 yıl önce İstanbul'u ebedi bir Türk şehri yapmış, çağa Türk mührü vurmuştur.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un Fethi’nin 564. Yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Bolu İl Başkanı Adem Evcil, “Dünya tarihinin en önemli olaylarından birini yıl dönümünü şerefle şanla kutlamaktayız. Fetih; zamanın bir anına, tarihin bir alanına sıkışıp kalmış, gelip geçici, donuk, durgun ve sonrasında ateşi sönecek bir hadise değildir. Fetih; yüksek bir ülkünün, inanmış bir yürekle beraberliği, kapsamlı bir hazırlığın kahramanlık ve fedakârlıkla uyum ve birlikteliğidir. Fetih ileriye atılıp geriye dönmeyi defterden silen, denizde yüzen gemileri karadan yürüten irfan, iddia, şuur, dikkat ve uyanıklıktır. Her fetih yüzyıllarca süren bir atılganlığın, stratejik düşünen bir iradenin ve imanlı bir ruhun hem maddi hem de manevi mükâfatıdır. Türk milleti fetih ve fatihler konusunda hamd olsun talihli, bahtı açık, önü aydınlıktır. Ve İstanbul'un fethi bunun en somut delilidir. Efendimizin övgüsüne mazhar olan ordu ve kumandan 564 yıl önce İstanbul'u ebedi bir Türk şehri yapmış, çağa Türk mührü vurmuştur. Fetih için sabır gerekir, bu da yetmez; çalışkanlık, mertlik, aynı zamanda yaşadığı zamanın dışına taşmayı göze almış ufuk genişliği lazımdır.” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL ALINMADI, FETHEDİLDİ”

Evcil, İstanbul’un alınmadığını, fethedildiğini belirterek,“564 yıl önce İstanbul'un surlarını yalnızca güçlü toplar yıkmadı. Fütuhat yalnızca kılıç marifeti, yalnızca askeri üstünlükle de izah edilemez. Çürümüş, köklerinden kopmuş, dedikoduya hapsolmuş ve birbirine düşmüş Bizans sahteliği Türk-İslam gerçeği karşısında çözüldü, diz çöktü. Fetih bırakınız tarihi akışı, beşeriyetin yörüngesini değiştirdi, medeniyetler mücadelesinin rotasını yeniden çizdi, yeni baştan belirledi. İstanbul alınmadı, fethedildi ve bu yüksek kazanım hiçbir zaman Bizans'ın varislerince, Bizans'ın iç ve dış torunlarınca unutulmadı. Türk'e düşman, İslam'a hazımsız odaklar uğradıkları bozgunun intikamıyla asırlarca yandılar, kavruldular, adeta deliye döndüler. Bugünkü sancılı olayların esasen 564 yıllık bir mazisi, 564 yıllık bir gerekçesi vardır. Fethimizi kıskananlar bizi kırmak isteyenlerdir. İstanbul'un surlarına şehidimiz Ulubatlı Hasan tarafından asılan Üç Hilal, esasen 564 yıldır hedefte, 564 yıldır sinsi kuşatma altındadır. Bugünkü gelişmeleri 564 yıllık yelpazede ve derinlikte okumak, oynanan oyunların, yapılmak istenen operasyonların içyüzünü gösterecektir. Allah himaye eden, millet yardım ve şehadet edendir: İstanbul düşmeyecek, üç hilal ise asla inmeyecek, buruşturulup atılamayacaktır. Fethimizin 564'üncü yıldönümünde büyük hakanımız Fatih'e, fethe katılan kahraman ceddimize, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İstanbul'un gözümüzün nuru, gönlümüzün uğuru olduğu değişmeyecek bir kaderdir. Başkalarının kimin yolunda gittiği meselemiz değildir. Bizim yolumuz Fatih'in yolu, soyumuz Oğuz soyu, sözümüz Ötüken ve Söğüt sözüdür. Aziz ceddimiz kabirlerinde müsterih olsunlar; Mehmet Emin Resulzade'nin deyimiyle, bir kere yükselen bayrak bir daha inmeyecektir. Günümüz kutlu olsun, fethimizin yıldönümü hepimize, İstanbul'umuza, Türk milletine inşallah hayır ve huzur getirsin.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim