MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 49. yılını kutladı. Evcil, “Tüm zorluklara rağmen, MHP yüce bir dağ gibi dimdik ayakta ve varlığını sürdürmektedir. Dünya döndükçe de sürdürmeye devam edecektir.” dedi.

MHP İl Başkanı Adem Evcil, partisinin 49. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Evcil açıklamasında, “1 Bakan, 1 Belediye başkanı, 12 il Başkanı, 44 ilçe Başkanı ve 4 bine yakın mensubumuz şehit edildi. 12 Eylül 1980 yılında dünya siyasi tarihinin en büyük yargılamalarından biri olarak kabul edilen MHP ve Ülkücü kuruluşlar davasına muhatap olduk. Yalan ve iftirayla 9 yiğidimiz idam edildi. Cennet mekân Başbuğumuz Alparslan Türkeş'le birlikte binlerce mensubumuz tutuklanarak cezaevlerine kondu. Akıl almaz işkencelere maruz bırakıldı. Yılmadık, yıkılmadık. İman, inanç ve kararlılıkla; ölmez bu hareket, ölmez bu dava diyerek yeniden bismillah dedik. 1980 sonrası da şehit vermeye devam ettik. Ezanı hür, bayrağı hür bir Türkiye için mücadeleden asla vazgeçmedik. 2015 yılında Ege üniversitesi okul başkanımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizi şehit verdik. 49 yıldır şahadet yol arkadaşımız oldu. İsyan etmedik. İmtihan olduğu şuuruyla hayırda Allah'tan, şerde Allahtan diyerek şükrettik. Ve bugün Cenab-ı Allah'a şükürler olsun ki, tüm zorluklara rağmen, MHP yüce bir dağ gibi dimdik ayakta ve varlığını sürdürmektedir. Dünya döndükçe de sürdürmeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

“ZİRVEYE KATILACAĞIM”

Evcil, Antalya’da düzenlenecek il ve ilçe başkanları zirvesine katılacağını kaydederek, “MHP geçmişte yüklendiği şanlı misyonu geleceğe taşımaya yeminlidir. MHP’nin kuruluş haftasında sayın genel başkanımızın daveti üzerine Antalya’da düzenlenecek il ve ilçe başkanları zirvesine katılmak için yola çıkacağız. Alınacak kararların ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şan ve Şeref ile Türk siyasetinde ki 49. Yılımız kutlu olsun.” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim