MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil, Arakan’da yaşanan vahşetle ilgili bir basın açıklaması yayımladı. Evcil, Müslümanlara yapılan katliamın biran önce durdurulması gerektiğini belirterek, “Zulmün müsebbibi olan kim varsa şu mübarek günlerden gün yüzü görmesin.” dedi.

Arakan’da yaşayan Müslümanlar, cuma gününden bu yana Myanmar ordusu ve Budist çetelerin ağır saldırılarına ve katliamlarına maruz kalıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil, “Tek suçları Müslüman olmak olan Arakanlılar tarifi mümkün olmayan işkencelerle, tecavüzlerle, katliamlarla karşı karşıyadır.” dedi.

Evcil açıklamasında, “Myanmar hükümetine bağlı silahlı güçler ile Budist rahipler tarafından Arakan'daki Müslümanlara karşı başlatılan katliamların bir an önce durdurulması gerekmektedir. Tek suçları Müslüman olmak olan Arakanlılar tarifi mümkün olmayan işkencelerle, tecavüzlerle, katliamlarla karşı karşıyadır. Son bir haftada binlerce Müslüman birbirinden vahşi yöntemlerle öldürülmüştür. Bir benzerini ülkemizde gördüğümüz Aylan bebek dramı, Arakanda da karşımıza çıkmıştır. Bebeklerin suretleri ayrı, katliam aynıdır. İslam coğrafyası alev alev yanmaktadır. Bir yanda Filistin, Suriye diğer yanda Arakan, Doğu Türkistan! Çekilen acılar aynı, görülen vahşet aynıdır.

Kurban Bayramı'na adım adım yaklaşırken, Arakan kurban olmaya devam etmektedir.

Söz konusu Türk ve Müslüman olduğunda dünyanın ikiyüzlülüğü bir kez daha kendini soğuk sureti ile göstermektedir.

Katledilen Müslümanlar keyifle izleyen haçlılardır.

Yüzlerce annenin feryadı, çocukların çaresizliği varken, mazlumların dünyasın da Kıyametler koparken zulmün müsebbibi olan kim varsa şu mübarek günlerden gün yüzü görmesin.

Arakanda yaşanılan vahşeti şiddetle kınarken her durum ve şart altında dindaşlarımızın yanında olduğumuzu açıkça beyan ediyoruz.

Hz. Muhammed (SAV).buyuruyorlar ki; “Kim kötü ve çirkin bir iş görürse, onu eliyle düzeltsin; eğer buna gücü yetmiyorsa, diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmezse kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir.” Haksızlık karşısında susmayın ki Allahın huzurunda söyleyecek sözünüz olsun!” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim