Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bisiklet Topluluğu'nun projesi kapsamında yürüttüğü Evdeki Bisikletine Can Ver! Kampanyasına destek geldi.

Kampanya kapsamında, Bolu Halkının evlerinde bulunan ve kullanılmayan bisikletlerin topluluğa bağışlanması bekleniyor. Kampanya ile ilgili bilgiler veren topluluk başkanı Emine Gözaçık, toplanan bisikletlerin gerekli tamirleri yapıldıktan sonra bisiklet topluluğu turlarında ve üniversite kampüsü içerisinde kullanıma geçmesinin planlandığını söyledi.

Gelen bağışlarla ilgili de konuşan Gözaçık, “İlk bağışlar geldi. Yaşam Merkezindeki üniversite yaşam merkezinde bulunan Varil Game House İşletmecisi Selim Nazım Sarıoğlu kampanyaya destek olarak 2 bisiklet bağışında bulundu.

Bisiklet Topluluğu kurulduğu günden beri Tabiatın Kalbi Bisiklet Amatörleri Derneği ile birlikte 8 tane tur düzenledi. Son tur 1-7 Nisan Kanserle Mücadele haftasına dikkat çekmek ve erken teşhisin önemini vurgulamak için 100 ü aşkın kişi ile pedal çevirip hareketli yaşama destek oldular. Bu tura Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Bolu Belediyesi ve Bolu Gençlik Merkezide destek verdi.” diye konuştu.

Kampanyaya destek beklediklerini ifade eden Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Emine Gözaçık, daha sağlıklı, temiz bir dünya için pedal çevirdiklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim