Pandemi artışı devam ederken, yeni tedbirler ve aşılama çalışmaları da hızla sürüyor. Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı 20 milyonu aştı. Bolu’da ise toplamda 107 bin 642 Kovid-19 aşısı yapıldı. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 55 yaş üstü vatandaşların aşı sırasının geldiğini duyurdu.

Türkiye’de 14 Ocak’ta başlayan aşılama uygulaması, “Kovid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu” üzerinden anbean takip edilebiliyor. 63 bin 438 kişiye birinci doz, 44 bin 204 kişiye ikinci doz olmak üzere Bolu’da korona virüsü (Kovid-19) aşısı vurulan kişi sayısı toplamda 107 bin 642 kişiyi geçti.

Bakan Koca, aşılamada yeni bir safhaya geçildiğini belirterek, “Bugün itibariyle aşılama programında yeni bir safhaya geçiyoruz. Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Aşı programımız tedarik koşullarına bağlı olarak kararlılıkla sürecek” ifadelerini kullandı.

55 YAŞ ÜSTÜ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu MHRS, e-Nabız üzerinden oluşturulabildiği gibi telefon ile MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevusu alınabiliyor. Aşı durumu sorgulamak için aralarda boşluk bırakarak AŞI, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarası son 4 hanesi 2023'e kısa mesaj atılıyor.

 

Editör: TE Bilisim