Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın özel talimatı üzerine, 15 Temmuz ihanetinin yıldönümünde Türkiye'nin sözcülüğünü yapmak üzere gittiği Fas'ta Hükümet Başkanı Othmani tarafından evinde konuk edildi, onuruna akşam yemeği organizasyonu düzenlendi.

AİBPA Türk Komisyonu Başkanı sıfatıyla gerçekleştirdiği ziyarette Ercoşkun, 15 Temmuz hain darbe girişimine dair gerçekleri anlattı, bir başka önemli açıklamasında, "15 Temmuz gecesi İstanbul'da şehit olan Faslı Cevad Merrun'un varisleri, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Meclis Başkanımızın talimatıyla Türk şehit haklarından yararlanacak" dedi.

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın özel talimatı üzerine, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Türkiye'nin sözcülüğünü yapmak üzere başlattığı yurtdışı ziyaretleri devam ediyor. Ercoşkun, Orta Doğu ülkesi Ürdün'e yaptığı ziyaretin ardından, Kuzey Afrika ülkesi Fas'a gitti.

AİBPA Türk Komisyonu Başkanı sıfatıyla yurtdışı ziyaretlerinde bulunan Milletvekili Ercoşkun'a, AİBPA Türk Komisyonu Üyesi olarak, Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Ak Parti Genel Merkez Dışilişkiler Başkan Yardımcısı Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi ile Dışişleri Komisyonu Üyesi Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti eşlik etti.

FAS HÜKÜMETİ BAŞKANI, MİLLETVEKİLİ ERCOŞKUN VE HEYETİNİ EVİNDE KONUK ETTİ

Milletvekili Ercoşkun ve beraberindeki heyet Fas'ta en üst düzeyde ağırlandı. Fas Hükümet Başkanı Saadeddine El Othmani, bizzat ilgilendiği Milletvekili Ercoşkun ve beraberindeki heyet için evinin kapılarını açtı, konuklarını evinde ağırladı. Othmani, Türk heyeti onuruna akşam yemeği düzenledi.

Yemek sonrası, Fas Hükümeti Başkanı Othmani ile Türk heyeti arasında sıcak ve samimi diyaloglar yaşandı. Milletvekili Ercoşkun, ziyaret boyunca heyetle yakından ilgilenen Fas Hükümet Başkanı Othmani'ye heyetteki milletvekillerini tanıttı ve heyet adına açıklamalarda bulunarak, "Bizleri evinizde ağırlamanız şahsımı ve heyetimi onurlandırdı. Teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nde sizlerle (Fas Hükümet Başkanı Othmani) beraber olmuştuk. Bir kez daha bizlere gösterdiğiniz dostluk ve kardeşlik için Sayın Başbakana, çalışma arkadaşlarına ve Fas Halkı'na Türk Halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Fas'ta yeni kurulan hükümetin önce Fas Halkı'na, daha sonra Müslüman dünyasına hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Burayı ikinci evimiz olarak görüyoruz" dedi.

"15 TEMMUZ'A İLİŞKİN GERÇEKLERİ ULUSLARARASI KAMUOYUNA ANLATIYORUZ"

Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'da FETÖ tarafından Türkiye'de gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıldönümünde ülke olarak, gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında çeşitli programlar gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretlerimizin en önemlilerinden birini de Fas'a düzenledik. Seyahatimiz öncesi Sayın Başbakanımıza ziyaretimizi arz ettik. Kendileri en kalbi şükranlarını sizler için ifade etti. Bizlerin bu ziyaretteki amacı; Hem 15 Temmuz'u hatırlatmak, hem de Türkiye'de gerçekleşen süreci en doğru şekilde uluslararası kamuoyuna anlatmak. Çünkü o geceden sonra elde edilen deliller ve suçluların itirafları gösterdi ki, 15 Temmuz hain darbe girişimi sadece hükümetin değişmesine yönelik bir girişim değildi. Bu hain darbe girişimi öncelikle Türkiye’nin Suriye gibi, Irak gibi bir İç Savaşa sürüklenmesini daha sonra ise Bölgede Sınırların Yeniden Belirlenmesini hedefliyordu."

"FASLI ŞEHİDİMİZ TÜRK ŞEHİTLERLE AYNI HAKLARA SAHİP OLACAK"

Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarının devamında, Ürdün ve Fas ziyaretleri öncesi, henüz 6 aylık minik bir bebeği kucağına alarak oyunlar oynadığı anlarda kameralara yansıyan ve sosyal medyada takipçileriyle paylaştığı görüntüleri anımsattı. O görüntülerdeki bebeğin, 15 Temmuz gecesi İstanbul'da şehit olan Faslı Cevad Merrun'un oğlu olduğunu ve şehidin yavrusunun yüzünü bile görmeden şehadete yürüdüğünü belirten Ercoşkun, Fas Hükümet Başkanı Othmani ile şu önemli bilgiyi paylaştı:

"Faslı bir kardeşimiz 15 Temmuz gecesi İstanbul'da şehit oldu. İsmi Cevad Merrun. Büyükelçilikte şehidin ailesiyle görüştük. Daha sonra şehidin ağabeyini Türkiye'ye getirdik. Şehidimiz şehadete yürüdüğünde Faslı bir kızımızla Türkiye'de evliydi ve eşi hamileydi. Bebek dünyaya geldi. Bir oğlumuz oldu. İsmi Muhammed Cevad. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve Sayın Meclis Başkanımızın talimatı ile Türk şehitler hangi haklara sahipse, Faslı şehidimiz Cevad Merrun ve varislerinin de aynı haklara sahip olmalarını sağladık."

"TÜRKİYE'YE BAKIŞIMIZ SON DERECE OLUMLU"

Milletvekili Ercoşkun'un bu önemli gelişmeyi açıklamasının ardından Fas Hükümet Başkanı Othmani, şunları söyledi: "Fas Hükümeti ve halkı olarak istikrar sağlayan her unsuru destekliyoruz ve darbelere karşıyız. Fas demokrasiden yana taraf ve bütün ülkelerde demokrasiyi destekliyor. Aynı anda iki ülke arasındaki siyasi, sosyal ve kültürel ilişkileri de destekliyoruz. Çünkü Fas ile Türkiye arasındaki ilişkiler yüzyıllar öncesine dayanıyor. İki ülke arasındaki ilişki geleceğine kardeşlik çerçevesinde çok olumlu bakıyoruz.

Çok zor bir dünyada yaşıyoruz. Arkadaşlar, dostlar ve kardeşlerin aralarında işbirliği yapmaları gerekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Fas'ta iki kez karşıladık. Ve kendisi ile İstanbul'da defalarca görüşme imkanımız oldu. Türkiye'ye olumlu bakıyoruz."

MİLLETVEKİLİ ERCOŞKUN, 15 TEMMUZ'U HÜKÜMET TEMSİLCİLERİ VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA ANLATACAK

Kameralara yansıyan uluslararası bu sıcak ve samimi diyalogların ardından görüşme bir süre daha devam etti.

Milletvekilli Ercoşkun, Fas ziyaretinin ikinci gününde, 15 Temmuz hain darbe girişimi gündemiyle Fas Hükümeti nezdindeki temaslarını sürdürecek ve ülkedeki sivil toplum kuruluşlarına birbiri ardına programlarla ziyaretler düzenleyecek.

Editör: TE Bilisim