Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, CNN TÜRK canlı yayınında Giresun’da yaşanan sel felaketinin ardından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Haber: Aslı Akış

Canlı yayınında CNN TÜRK İstihbarat Şefi Yardımcısı Fulya Öztürk’ün canlı yayın konuğu olan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin önemli açıklamalarda bulundu. Metin, DSİ konteynırından sel bölgesinde devam eden çalışmaları aktardı. Giresun'un Dereli ilçesinde yaşanan sel ve heyelanın ardından ilçe merkezine dere taşkınıyla sürüklenen taş, kum, toprak ve kaya parçalarının çok sayıda iş makinesiyle kaldırıldığını ifade etti.

Fatih Metin; “Öncelikle Giresun halkına Dereli ve Doğankent başta olmak üzere bütün Giresunlulara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve ölenlere başsağlığı diliyor şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Dereli’de meydana gelen sel felaketinin sebebi olan bölgede oluşan Akkaya, zaten ismini köyden alıyor. Buradan yaklaşık 4 kilometrelik mesafe eğimi görüyordunuz. Dik bir eğimle geliyor. Tabii ki arkadaşlarımızın tespitine göre dereli ilçemize gelene kadar uzun bir yol kat ediyor.

“14 HEYELAN TESPİT”    

14 heyelan tespit ettik biz. 14 heyelan nedeniyle hem heyelanın olduğu yerde bir su kütlesi birikiyor. Bu su kütlesi patlaya patlaya çok daha büyük bir su kütlesi haline gelip bölgeye ulaşıyor. Bu bölgede Akkaya bölgemizin aksu deresi ile buluştuğu yer. Burada bir küçük bir büyük köprü var. Küçük ve büyük köprünün olduğu yerde de moloz birikimi oluyor. Bu moloz biriktikten sonra o su kütlesi biriktikten sonra ilçemizin içine işliyor. Son yapmış olduğumuz görüntülerde DSİ, il özel idaresi ve özel şirketlere ait makinelerin çalışmaları devam ediyor.  Asfalta ulaştığımız yerde tamamen su aksını açtık. Burası komple moloz yığını doluydu. Dükkânların çatısı gözüküyor. Yaklaşık 3 metrelik moloz vardı. Açarak ortaya biriktirdik. İki taraftan kamyonlarla boşaltmaya başladık. 450 metrelik yer burası. 400 metresini açtık 50 metresi kaldı. İnşallah bir iki saate halledeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim