AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, 17 Temmuz Spor Salonunda düzenlenen toplantıda Bolu için hazırladıkları projeleri anlattı.

Fatih Metin tarafından açıklanan, başta stadyum, fuar merkezi ve tarih ve turizm alanı olmak üzere çok sayıda proje salondakiler tarafından coşkuyla karşılandı. 

HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

17 Temmuz Spor Salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısına, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, belediye başkan yardımcıları, ilçe belediye başkanları, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları teşkilatları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan proje tanıtım toplantısında açılış konuşmasını AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay yaptı. Doğanay, “Dava önemlidir, dava sadece ben varsam, davanın içinde bir makamdaysam, benim davam var diyenlerin değil, davada makam sahibi olmadan, makama gelmeden, Recep Tayyip Erdoğan’ın davasına sahip çıkmak için er olmak, gecesi gündüzü ile çalışmak önemlidir. Ben değil, biz olmak zorundayız. Eğer ki biz biz olmazsak, eğer ki kendi içimizde birlik ve beraberliği tutmazsak, ABD’de %55 ile seçilen, ABD başkanı Venezuela’da %65 ile seçilen devlet başkanına meşru değil diyor. Çünkü onların derdi Irak’ta da aynıydı. Dün onların derdi Libya’da da aynıydı. Dün 17 – 25’teyken, dün gezi olaylarını ortaya koyarken, bu ülkede karmaşayı ortaya çıkarırken, bir tek hedefleri vardı, ülkenin başında Recep Tayyip Erdoğan olmasın. Niye hepsi birden ayağa kalktı, ülkede operasyonlar uyguladılar. Onların derdi Türkiye eski Türkiye olsun. Ama şunu bilsinler ki, bizim başımızda liderimiz, genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece, dünya üzerimize gelse, vallahi de diz çökmeyeceğiz. Billahi de diz çökmeyeceğiz. Önümüzde bir yerel seçim var. Bu yerel seçim çok önemli, başkanlık sisteminden sonra vermiş olacağımız ilk sınav olacak. İşte bunun için, ülkesini vatanını seven, milletini geleceğini düşünen, istiklal için istikbal için, bu ülkenin geleceğini düşünen herekse ama herkese aynı zamanda AK Parti Bolu Teşkilatları kendi içindeki birlik ve beraberlik ruhu ile hareket ederek, 55 günlük bir süre içinde durmadan, dinlenmeden, işinize gücünüze vakit ayırmadan, Bolu’da devam eden 15 yıldır devam eden AK partili Bolu Belediyesini, genç bir kardeşimizle, vizyon sahibi bir kardeşimizle tekraren Bolu Belediyesini alacağınıza, Fatih Kardeşinizle yolunuza devam edeceğinizi güçlü bir şekilde görmek istiyorum. 31 Mar gecesine kadar, gece gündüz, durmadan dinlenmeden Recep Tayyip Erdoğan’ın davasına sahip çıkmak için var mıyız Bolu?” diye konuştu.

Doğanay’ın konuşmasının ardından, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin için hazırlanan kısa film toplantıya katılanlara gösterildi.

Proje tanıtım toplantısın devamında, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, projelerini sunmak üzere kürsüye geldi.

Projelerini sunmadan önce bir konuşma yapan Metin, “Biz yola çıkarken, makam için yola çıkmadık. Hamdolsun, biz makamları hiçbir zaman amaç olarak görmedik. Her zaman makamları araç olarak gördük. Millete hizmetin aracı olarak gördük. Bir emanet olarak gördük. 15 yıl Alaaddin Abi taşıdı bu emaneti, şimdi sıra bize geldi. İnşallah Bolu, bize bu emaneti verdiği zaman bunu da taşımaya devam edeceğiz inşallah. Biz iktidara geldiğimiz günden bu yana merkezi hükümet olarak ülkenin her yerini şantiyeye çevirdik. 15 yıldır AK Parti olarak aldığımız bu emaneti hizmete dönüştürdük. 15 yıl içinde Bolu’nun her yerin şantiyeye çevirdik. Hala devam eden projelerimiz var. Aldığımız emaneti devamlı çalışarak, devam ettirdik, devam ettireceğiz inşallah.” diye konuştu.

Belediyecilik anlayışı ile konuşmasına devam eden Metin, “Hizmetlerimizde vatandaşlarımızla diyalog içindeyiz bu diyalogu kuvvetlendireceğiz. Birlikte yönetim esaslarını hayata geçireceğiz. Meclis toplantılarımızı halkımıza açacağız, encümen toplantılarında da ilgili kesimi toplantılara dahil edeceğiz. Din, dil, ırk, renk hiçbir şekilde fark etmez, Bolu’da yaşayan herkes bizim başımızın tacıdır. Bütün hizmetlerden eşit bir şekilde, faydalanmayı hak eder. İsrafı haram eden bir dine mensubuz, belediyenin paraları, geliri sizlerden. Devletimize ödenen vergilerle ödenen paylardan, hepsi sizin paranız. Biz bunu en verimli şekilde kullanmak zorundayız. Bütün aldığımız kararlardan vatandaşımız bilgi sahibi olacak. Vatandaşımızın bilgilendirilmesi anlamında ne gerekiyorsa kullanacağız. Bizim bugünü korumamız lazım. Bugünü korursak tarihi koruruz. Dolayısıyla dün korunmamış olabilir, ama önümüzdeki dönemde projelerimizin tamamında tarihi korumacı bir anlayışı ortaya koyacağız. Çevre ve doğa dostu, olarak bütün projelerimizi inşa edeceğiz. Hayatın getirdiği kazalar, sıkıntılar olabiliyor, herkes bir engelli adayı. Dolayısıyla engelliler bizim baş taşıcımız, onların hayatını kolaylaştırmak, engelsiz hale getirmemiz lazım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak projeleri ortaya koyacağız.” dedi.

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, toplantının devamında projelerini şöyle sıraladı:

Köroğlu Millet Bahçesi

İlk olarak Köroğlu Millet Bahçesini yapacağız. Normalde bunu belediyeler yapıyor, ben Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Beyefendi ile özel bir görüşme yaptım. Onlardan söz aldım, inşallah, belediyemize yük olmadan Çevre ve Şehircilik Bakanımız bu parkı yapacak inşallah.

Akşemseddin Millet Kıraathanesi

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile milletimize olan taahhütlerimizden bir tanesi. İnşallah çok güzel bir millet kıraathanesini Bolu’ya kazandıracağız. İçinde, okuma salonları, kütüphane ve internet erişimi gibi hizmetler olacak.

Herkesin işi olacak

Önceden aldığım bütün görevlerden bir çevre edindim. Bürokrasi, devlet, iş dünyasından. Allah’ın izni ile serdiğimiz çul büyük, onun üzerinde oturacağız inşallah. Laf değil, icraat, 5 sene sonra Bolu’daki istihdam sayısı 10 bin artacak.

Ev kadınlarına istihdam

5 ürün var, el işi oyma, takı, ve aksesuar olmak üzere ev hanımlarımızın rahatlıkla yapabileceği işler. 5 ürün belirledik ve inşallah bunları pazarlayacağız. Bu projemizi Sağlık Mahallesinde hayata geçirdik, hayırlı uğurlu olsun.

Vakıf Yazılım Üniversitesi

Çağ dijital çağı. Hükümetimiz bir teknoloji seferberliği başlattı. Yerel yönetimler olarak biz bu seferberlikte elimizi taşın altına koymalıyız dedik. İnşallah yeni dönemde çocuklarımızın, gençlerimizin yazılım ve diğer sistemler konusunda gelişimlerini sağlayacak üniversitemizi inşallah hayata geçireceğiz.

Kodla Bolu

Yazılımın altyapısı kodlamadır. Kodlamayı çok iyi bilmeniz lazım. Robotik, siber bilimlerin eğitimlerinin ücretsiz verileceği, çocuklarımızın analitik zekalarını yukarı taşıyacağımız çok önemli bir projeyi bizzat Bolu Belediyesi olarak ücretsiz olarak Bolu’daki bütün çocuklarımıza öğreteceğiz.

Bolu Metrobüs Hattı

İlk önce,  sanayiden üniversiteye kadar gidecek. Sonra Organize Sanayi’den üniversiteye kadar bağlayacağız. Bu hatta bir metrobüs hattını koyacağız ki hızlı ve konforlu ulaşımı Bolu’ya inşallah getireceğiz. İstanbul’dan sonra Bolu’ya gelmiş olacak.

Bolu’nun ulaşım sorunu kalmayacak

Ulaşımda D-100 üzerindeki hareketliliği azaltmamız lazım. Onun için de direkt geçiş, yani hem sanayi kavşağı, hem de Gölyüzü Kavşaklarını alttan geçiş şeklinde diğer kavşaklarla da transit geçişi sağlayacağız. Sulama kanalımızı belediyemiz, bir kısmını kapattı, ora da önemli bir ulaşım merkezi olacak. Abant ve Bolu arası otobanı da inşallah ücretsiz hale getireceğiz.

Bolu Gastronomi Merkezi

Bunu bir yemek laboratuvarı olarak düşünün. İddia ediyorum bu merkez dünyada ödül alacak. İnşallah Bolu’yu hak ettiği gastronomi merkezi yapacağız. İstanbul’dan, Ankara’dan varlıklı insanlar, sırf Bolu’da yemek yemeye gelecek. Bu da Bolu turizmine katkıdır. İnşallah gastronomi merkezinde aşçılık da öğretilecek tam bir eğitim merkezi olacak burası.

Gençlik Merkezi

Gençlerimiz için çok güzel bir merkez planladık. Özellikle eğitim ve kültür faaliyetlerini gençlerimize tahsis edeceğimiz bir merkez olacak inşallah. Bu merkezde ücretsiz eğitim de vereceğiz, inşallah üniversite gençliği ile Bolu’yu bütünleştirecek önemli projelerden bir tanesi.

Bolu Kültür Merkezi

İçinde çok büyük bir kütüphanesi olan, 24 saat hizmet verecek olan huzurlu bir ortam olan, çağdaş bir kütüphaneyi kazandıracağız. İçinde konser salonu olacak. Çok modern bir konser salonu olacak. Kültür ve sanat faaliyetlerinin icra edildiği çok önemli bir merkez.

Yeşil Bolu, Tarihi Bolu

Bizim temel ilkelerimiz, tarihi koruyup, geleceğe taşımak. İnşallah, Gölcük’ümüzü, Abant’ımızı, Yedigöller’imizi koruyup, turizmde katma değere dönüştürecek projelerimizi inşallah hayata geçireceğiz.

Bolu STK Merkezi

Belediye olarak en iyi partnerlerimiz, STK’larımız. O nedenle çok modern şartlarda STK’larımızı bir araya toplayacağız. Toplantı, eğitim ve faaliyet salonları oluşturacağız. Bütün STK başkanlarımızı tebrik ediyorum ve bu müjdeyi veriyorum.

Engelsiz Yaşam Merkezi

Engelsiz yaşam merkezimizi ve engelli ailelerin çocuklarını günlük bırakabilecekleri güvenilir ortamda çocuklarına bakım evini de inşallah hayata geçireceğiz. Engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını da Bolu Belediyesi olarak karşılayacağız.

Amatör Spor Merkezi

Bolu’daki bütün öğrencilerimiz, ne kadar gencimiz, öğrencimi varsa en az bir spor dalı ile uğraşmasını sağlayacağız. Her spor branşında da başarılı gençlerin yetişmesini sağlayacak altyapıyı kuruyoruz, hayırlı uğurlu olsun.

Halkımıza kayak eğitimi

Bolu kış mevsiminin en iyi yaşandığı yerlerden bir tanesi. Bolu’da, küçük büyük, kim kayak öğrenmek istiyorsa, ücretsiz olarak Bolu Belediyesi olarak bu ihtiyacı karşılayacağız.

14’e 24 projesi

Acil bir müdahale ekibi ile vatandaşımızın her an talebine cevap verecek ve gereğini yerine getirecek.

Sevgi çatısı

Nerede ihtiyaç sahibi kadın, çocuk, yaşlı, engelli varsa, bulacağız ve ihtiyacını gidereceğiz. İnşallah hasta nakil ambulansı hizmetini de başlatacağız. Hiçbir ihtiyacı kalmamış refahı yüksek bir Bolu’yu oluşturacağız inşallah.

MİNİA Bolu

Bizim ne kadar tarihi turistik, doğal zenginliğimiz varsa, hepsini bir minia Bolu platformunda sergileyeceğiz. Hem oradan gelir elde edeceğiz, hem de öğrencilerimiz gençliğimiz için hoşça vakit geçirecekleri bir alanı oluşturacağız.

İhtiyaç Sahiplerine Konut imkanı

Sadece sadece hayatında ev sahibi olmasına imkan olmayan bütün Bolululara konut yapacağız inşallah. Şart bu hayatta ev sahibi olması mümkün olmayan, gelir seviyesi böyle olan, vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağız Allah izin verirse.

Fuar ve Kongre Merkezi

Ufuk işte bu. Hala büyükşehirlerin çözemediği bir konu bu. Türkiye eğer bir İpekyolunda bulunuyorsa, Bolu’da bu yol üzerinde önemli bir merkez. O nedenle fuar ve kongrelerle ilgili bu proje hem Bolu hem Ülkeye hayırlı ve uğurlu olsun.

Bolu tarih ve turizm alanı

Osmanlı’dan bize kalan o güzel evleri yaşatacağımız, içinde restoranları, konaklama yerleri otelleri olan bir merkezi Bolu’ya kazandıracağız.

Bolu Şehir Stadyumu

Toplantının sonunda AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin en önemli projesinin Bolu Şehir Stadyumu olduğunu ifade etti. Metin, dünyada örneği bulunmadığını söylediği stat projesini video eşliğinde toplantıya katılanlara tanıttı.

Editör: TE Bilisim