Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başkanlığında Artvin Gençlik Merkezi’nde Sel Afeti Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısına katıldı. Toplantıda Rize ve Artvin’de gerçekleşen çalışmaları değerlendirildi.

Haber: Aslı Akış

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Rize ve Artvin’ de meydana gelen sel felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulunmaya devam ediyor.

Rize’ de 13 Temmuz günü başlayan ve ardından Artvin’ de yağan şiddetli yağışlar sel felaketin döndü. İncelemelerde bulunmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin sel felaketinde can ve mal kaybına uğrayan vatandaşları yalnız bırakmadı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin ilk olarak, Rize-Çayeli Kaptanpaşa Köyünü ziyaret ederek taşkın kontrolü için devam eden çalışmaları inceledi. Civar köy ve bölgelerdeki çalışmaları yakından takip etti.

Metin, Kaptanpaşa köyünün akabinde yine Çayeli ilçesine bağlı Çataldere Köyünde çalışmaları yerinde gördü. Sahada çalışan ekiplerden bilgi alarak bölgede durum değerlendirmelerinde bulundu.

“Yaşanan sel felaketi sonrası Rize’de sel afetinin ardından sahada çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor” diyen Metin; “Küçükçayır Köyü Çatum Mevkii, Askoroz Göl Mevkii ve merkeze bağlı Taşköprü bölgelerinde incelemelerde bulunuyoruz. İnşallah en kısa sürede bölgeyi normal hayatına döndüreceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim