Bolu'da, Türk dünyasının ortak kahramanı, Köroğlu adına düzenlenen ve Türk sinemasının efsanevi ismi Hülya Koçyiğit’in festival ateşini yakmasıyla start alan "Marka Şehir Bolu 5. Uluslararası Köroğlu Festivali" devam ediyor. Festivalin 2’nci gününde sahne alan yerel sanatçı Ömer Öztekin, yabancı şarkıcı Muhammed Reza Qasemi ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Nilgün Kızılcı, bir gün boyunca Bolululara sanat ziyafeti sundu. İlk günü aratmayan uluslararası festivalde ayrıca, birçok yerli ve yabancı grupta gün boyu gösteri yaptı.

Türk dünyasını Köroğlu diyarı Bolu’da buluşturan “Marka Şehir Bolu 5. Uluslararası Köroğlu Festivali”, tüm heyecanı ve hızıyla devam ediyor. Bolu Valiliği ile Bolu Belediyesi iş birliğinde gerçekleşen festivalin 2’nci gününde Bolu Kent Meydanı’nda birçok yerli ve yabancı grup sahne alarak, 3 farklı konser düzenlendi. Ayrıca, gün içerisinde çeşitli sergi açılışları ve çocuklar için oyun aktiviteleri de yapılarak, festivalin dolu dolu geçmesi sağlandı.

Tiyatro gösterisine halktan büyük ilgi

Bolu Belediyesi etkinlik sahnesinde, ilk olarak Bolu Şehir Tiyatrosu üyelerince “Köroğlu” konulu bir oyun oynandı. Bolulu tiyatro severler saat 14.30’da başlayan ve 45 dakika süren oyunu ilgiyle takip etti.

Uluslararası halk oyunları ekibi büyüledi

2’nci gün etkinliklerinde daha sonra ise Uluslararası halk oyunları ekiplerince bir gösteri yapıldı. Saat 16.00’da başlayan etkinlikte sahne alan misafir dansçılar, ortaya koydukları performans ile izleyicilerden büyük alkış topladı.

Ömer Öztekin hem oynadı, hem oynattı

Saat 16.30’da ise sahneyi yerel şarkıcı Ömer Öztekin teslim aldı. Bir saat boyunca sahnede kalan Öztekin, en hareketli şarkılarını Bolulular için seslendirdi. Vatandaşlar, Öztekin’in söylediği Bolu oyun havaları ile adeta coşarken, yerel sanatçı da bazı vatandaşları sahneye davet ederek, birlikte göbek attı. Sahneye çıkanlardan özellikle çocuklar ile yaşlı bir adamın Ömer Öztekin’le karşılıklı oyun oynaması eğlenceli anlar yaşattı.

Reza Qasemi tam not aldı

Yabancı sanatçı Muhammed Reza Qasemi, Öztekin’den sonra sahne alarak, 50 dakika sahnede kaldı. Misafir şarkıcı Muhammed Reza Qasemi farklı tarzı ile Bolululardan tam not aldı.

Bakanlık dansçıları büyük sahnede çıktı

Boluluları, festivalin 2’nci gün akşam etkinliklerinde ise Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu karşıladı. Anıtpark’taki büyük sahnede saat 19.30’da sahne alan Kültür Bakanlığı dansçıları, yaklaşık bir saat boyunca sahnede kalarak, izleyenlere sanat ziyafeti sundu.

Aşıklar atışması mest etti

Saat 20.30’da ise misafir Ozanlar Erol Şahiner ile Orhan Üstündağ sahne aldı. İki usta ozan, bir saat boyunca sazıyla, atışmalarıyla ve türküleriyle dinleyenleri mest etti. Vatandaşlar, özellikle ozanların seslendirdiği “Ölürüm Türkiye’m” türküsünü hep bir ağızdan eşlik ederken, ikiliyi de eser bitimi yoğun alkış yağmuruna tuttu.

Festivalin 2’nci gün finalini Kızılcı yapıtı

“Marka Şehir Bolu 5. Uluslararası Köroğlu Festivali’nin 2’nci günü finalini ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Türk Halk Müziği Sanatçısı Nilgün Kızılcı yaptı. Büyük sahnede Boluluların karşısına çıkan Türk Halk Müziği Sanatçısı Nilgün Kızılcı, yaklaşık 2 saat boyunca seslendirdiği birbirinden eşsiz eserlerle kendisini dinleyenlerin adeta kulaklarının pasını sildi.

Tüm sanatçılara hediye takdimi yapıldı

Gün boyu devam eden etkinlikleri Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve eşi Güler Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen de takip etti. Etkinliklerde ayrıca, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen tarafından sanatçılara ve ozanlara hediye ve çiçek takdiminde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim