Bu yıl 32'ncisi düzenlenecek olan Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali’ne sayılı günler kala Festival Yürütme Komitesi Yönetimi Anıtkabir'e giderek Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrini ziyaret etti.

Anıtkabir'de gerçekleştirilen törene Mengen Belediye Başkanı ve Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başkanı Turhan Bulut, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Mengen Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Erdoğdu, Mengen Aşçılar Derneği Başkanı Salih Bozkurt, Aşçı Dernekleri, TBMM ve Otellerde görev yapan ve bayanların da aralarında bulunduğu çok sayıda aşçı katıldı.

Tören Atatürk’ün huzurunda saygı duruşuyla başladı. Mozoleye çelenk koyulmasının ardından Heyet Başkanı Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut Anıtkabir Şeref Defterine şunları yazdı:

“Büyük Atatürk, 12-13 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz 32. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali öncesinde; aşçılığı ata mesleği olarak benimsemiş, dünyaca ünlü aşçılar yetiştiren Mengen´imizi ve aşçılarımızı temsilen bir kez daha huzurunuzda olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Önderliğinizin değerinin farkında, düşüncelerinizin takipçisi, yüklendiğimiz sorumluluğun bilincinde olarak yüksek huzurunuzda; size bağlılığımızla, minnet duygularımızla ve saygıyla eğiliyoruz.”

Editör: TE Bilisim