AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un başkanlık ettiği Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Komisyonunun çağrısı üzerine FETÖ okullarını kapatan Ürdün’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan teşekkür geldi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'un 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, Komisyon Başkanı sıfatıyla heyetindeki milletvekilleri ile birlikte geçtiğimiz yıl Eylül ayında Ürdün'e yaptığı ziyarette, "FETÖ, Orta Doğu'yu kana bulayan IŞİD'den, Afrika'ya kan kusturan Boko Haram'dan farksız. FETÖ ve diğer bu terör örgütlerine karşı tüm dünya ülkeleri birlikte mücadele vermeli" diyerek, ülkede FETÖ'ye ait okulların ve ticari kuruluşların kapatılması talebinde bulunmuştu. O dönemki ziyaret sonrası, Ürdün hükümeti aldığı kararla, FETÖ'nün ülkedeki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı. Ürdün'ün destek veren yaklaşımına bir teşekkür de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, "Ürdün, FETÖ iltisaklı tek okulu derhal kapatarak çalışanlarını da sınır dışı ederek, ülkemize bu mücadelede güzel bir destek vermiştir.” dedi, yetkililere teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim