Antalya'da Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin düzenlemiş olduğu 'Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, Bolu çiftçisinin sorunlarını dile getirdiğini belirterek, “Her zaman çiftçimizin yanında olmaya ve çiftçimizin menfaatine olan her konuyu her ortamda dile getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

2-4 Şubat tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı’na, Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan da katıldı.

Toplantıda,  ülkenin tarımsal sorunları ve çözüm yolları hakkında bilgilendirme yapılarak, çözümler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, toplantının verimli geçtiğini belirterek, “Toplantıda mazot fiyatlarının yüksek olduğunu, bu konuda çiftçimizin mağdur olduğunu ve mazot desteklemeleri hakkında verilen sözlerin biran önce uygulanması gerektiğini Birlik Başkanımıza ilettim. Ayrıca patates fiyatlarındaki dengesizliği ve düşük fiyat hakkında önlem alınması gerektiğini söyledim. Buğday fiyatlarının da düşük olduğunu ve devlet desteklerinin arttırılması gerektiğini beyan ettim. Gübre fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı çiftçimizin mağdur olmaması için gübre desteklemelerinin arttırılması gerektiğini ilettim. Ziraat Bankasının çiftçilere karşı tutumu hakkında çiftçilerimizin şikâyetlerini ileterek, Ziraat Bankası'nın artık çiftçi bankası olmaktan çıkarak diğer bankalar gibi tüccar bankası olduğunu beyan ettim. Çiftçilerimiz için önemli bir konu olan, seracılık, hayvancılık ve tavukçuluk gibi devlet desteklemelerinin küçük ve orta ölçekli çiftçilerimizin kullanacağı şekilde düzenlenip, desteklerinin bu şekilde verilmesi gerektiğini söyledim. Bolu Ziraat Odası Başkanlığı olarak her zaman çiftçimizin yanında olmaya ve çiftçimizin menfaatine olan her konuyu her ortamda dile getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim