Bolu Muhtarlar Derneği genel kurulunda tek liste halinde yapılan seçimde mevcut Başkan Fikret Özen güven tazeleyerek yeniden Bolu Muhtarlar Derneği başkanlığına seçildi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu Öğretmen Evi’nde gerçekleşen Bolu Muhtarlar Derneği Genel Kurulu’na; AK Parti Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, siyasi partilerin merkez ilçe başkanları ve üye muhtarlar katıldı.

Genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra mevcut yönetimin denetleme kurulu raporu okundu. Yönetim ve denetim kurulları ibra edildi.

Daha sonra 7’nci, 6’ıncı, 5’inci ve 4’üncü dönem muhtarlıklarını yapan üye muhtarlara, katılımcılar tarafından plaket takdim edildi.

“HİÇBİR ZAMAN MUHTAR ARKADAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMADIK”

Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen, bir konuşma yaparak dernek faaliyetlerini katılımcılara aktardı. Özen, “Gelenek, görenek, örf ve adetlerimizi, üzüntülerimizi, mutluluklarımızı paylaşma noktasında, Bolu Muhtarlar Derneği olarak hiçbir zaman muhtar arkadaşlarımızı yalnız bırakmadık. Ancak ne yazık ki, Covid-19 salgının sürecinde bir araya gelemedik, selamlaşamadık, hasret gideremedik. Birbirimizin düğünlerine katılamadık. Cenazelerimizi dahi 10-20 kişiyle defnettik.

Afrin’de, Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize siz muhtarlarımız sayesinde, 25 ton patates, 200 çuval un, Kızılay ile yapmış olduğumu mutabakat doğrultusunda; 180 tane yeni battaniye gönderdik. Afrin Harekatı’na manevi destek vermek için “Millet Mehmetçik ile El Ele” kampanyasını başlattık. 77 köy ve 2 mahallemizin katıldığı bu kampanyada 55 bin TL’yi Mehmetçik Vakfı’na yatırıp, makbuzu dönemin Bolu Valisi Aydın Baruş Bey’e teslim ettik. Muhtarlar Derneği olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne destek vermek amacıyla Hatay Cilvegözü sınırına kadar giderek, orada konuşlanan Bolu Komando Tugayı’nı ziyaret ettik. 35 subay ve astsubay ile bizi kapıda karşıladılar. Bize, “Herkes geldi, siz nerede kaldınız?” diye sitem ettiler. Biz de oraya kadar gidip Bolu Muhtarlar Derneği flamasını duvara astık” diye konuştu.

“HDP HARİÇ TÜM SİYASİ PARTİLERE AYNI MESAFEDEYİZ”

“HDP hariç tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz” diyen Özen, “Dernek faaliyetleri doğrultusunda, birlikte çalıştığımız için iktidar partisine daha yakın gibi duruyoruz, ancak tüm siyasi partilerimize yakınız. Muhtarlar Derneği olarak bir çalışma başlattık; Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek kendilerine, “Biz, HDP hariç tüm siyasi partilere aynı mesafedeyiz. Gelin, karşılıklı istişare edelim. Yaptığınız çalışmalara Bolu ve Bolu halkı içinse, biz de varız” dedik. MHP ve İYİ Parti’yi ziyaret ettik ve aynı düşüncelerimizi ifade ettik. İktidar partimiz ile de sık sık görüşüyoruz. Tüm siyasi partilerimiz bize aynı mesafededir, HDP hariç” ifadelerini kullandı.

“ALLAH ŞAHİDİMDİR; HİÇBİR AYRIM YAPMADIM”

Fikret Özen, muhtarlık yaptığı süre içerisinde birlik ve beraberliğe önem verdiğinin altını çizerek, “Allah şahidimdir; bana oy veren, vermeyen, derneğime üye olan olmayan ya da beni seven, sevmeyen diye hiçbir ayrım yapmadım. Herkese eşit mesafede durduk. Çünkü köylüden ve onun muhtarından gelen talep, bana emirdir. Kazanmanın sevincini, kaybetmenin hüznünü yaşamasını bilecek olgunluğa geldik. 26 yaşında ve 31 yaşında aday oldum, kaybettim. Daha sonra bu güne kadar köylüm beni muhtar olarak seçti. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu güne kadar hep birlik beraberlik mesajları verdim. Var olan bütünlüğün bozulmaması için çalıştım” şeklinde konuştu.

“BİZ HERKESİN BELEDİYE BAŞKANIYIZ HERKESİN MUHTARIYIZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, muhtarların işinin belediye başkanlığından daha zor olduğuna dikkat çekerek;  “Biz herkesin belediye başkanıyız herkesin muhtarıyız. Şehir küçüldükçe o şehirde belediye başkanlığı yapmak zorlaşıyor. İstanbul en büyük ilimiz, ben mi daha yoğunum, sayın İmamoğlu mu ? Emin olun ben daha yoğunum. Ben mi daha yoğunum Kıbrısçık belediye başkanı mı daha yoğun? Kıbrıscık belediye başkanı daha yoğun. Bunu ne için söylüyorum? Burada bulanan muhtarların çoğunluğu köy muhtarı, dolayısıyla köyündeki cenaze muhtarın cenazesi oluyor, köyündeki düğün muhtarın düğünü, köyündeki hasta muhtarın hastası oluyor. O anlamda sizin işiniz bizimkinden çok daha zor ben bunun farkındayım” dedi.

 “MUHTARLARIMIZLA SÜREKLİ BİR ARAYA GELİYORUZ”

Başkan Özcan, Muhtarların ve belediye başkanlarının ortak bir tarafı olduğundan bahsederek;  “Sayın başkan mahalle muhtarıyla köy muhtarı arasında fark yok dedi. Aslında dediği gibi değil. Köy muhtarlarının tüzel kişilikleri var mahalle muhtarlarının tüzel kişilikleri yok. Bunun bir kanun teklifi ile düzeltmemiz gerekiyor. Şimdi en son çıkan muhtarlarla ilgili düzenleme de, Benim büyük katkım oldu. Çünkü ilk verdiğim kanun tekliflerinden bir tanesi orman köylüsü ile ilgiliydi. İkincisi ise muhtarlarla ilgiliydi. 38 maddelik bir kanun teklif vermiştim ve gururla söylüyorum benim verdiğim kanun teklifi üzerinden bu görüşmeler gerçekleşti.  Seçim öncesinde muhtarlarımızla iş birliği yapacağız dedik. Şuanda muhtarlarımızla sürekli bir araya geliyoruz.  Muhtarlarımızla bizzat mahalleyi, sokak sokak gezmeye başladık. Sorunları yerinde tespit ediyoruz” şeklinde konuştu.

“TÜRK SİYASETİNE MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞANLAR VAR”      

Başkan Özcan, Türk siyasetine müdahale edilmeye çalışıldığını belirterek; “Sayın başkan ifade ettiler, yurt dışından Türk siyasetine müdahale etmeye çalışanlar var. Biz tecrübeli bir milletiz, bizim iç siyasetimizin dışardan şekillenmesine izin vermeyiz. Buna bütün partilerimizi dahil ederek söylüyorum. HDP’yi etmiyorum onlar yerli ve milli muhalefet anlayışına sahip değiller. Kürt kardeşlerimizi kastetmiyorum onlar bizim kardeşimiz HDP’yi de ben Kürtlerin temsilcisi olarak görmüyorum. Ne Biden ne Putin ne Netanyahu ne Macron bizim işimize karışamaz. Hepsinin canı cehenneme biz içerde kavgamızı ederiz ama mahallemizin çocuğuna başkasının laf söylemesine izin vermeyiz”  ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında başkan Özcan, valiliğe nasıl kurum gözüyle bakılıyorsa belediyeye de öyle bakılması gerektiğini dile getirerek; “Bizim partimiz olur, muhtarların da partisi olur ama CHP, AKP, MHP, İYİ Parti belediyesi olmaz. Bizim sadece siyasi görüşü olur. Dolayısıyla benim yanıma gelirken Cumhuriyet Halk Partili bir belediyeye gidiyoruz diye bakmayın nasıl valiliğe devlet kurumu gözüyle bakıyorsanız, belediyeye de öyle bakın. Muhtarlar derneklerinin birleşme söz konusu. Sizler ayrı olarak devam etmemelisiniz. Köy muhtarlarının hızlı bir şekilde bir kooperatifte birleşmeniz lazım. İl başkanlarımız ve dernek başkanlarımız bir arada oturalım hep birlikte bu konuyu nasıl çözebiliriz bunu somutlaştıralım istiyorum” dedi.

“TÜM MUHTARLARIMIZIN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ”

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise AK Parti döneminde muhtarlığın değerinin arttığına işaret ederek, “15 sene muhtarlık yapmışken vefat eden bir babanın kızıyım. Tam yemek yerken gecenin herhangi bir saatinde imza atmaya gelen vatandaşın geldiği noktada, sizin geldiğiniz nokta da bakıyorum bir de şimdiki zamana bakıyorum. Ben iktidar partiliyim ya da AK Partiliyim. Muhtarlara verdiği ücret, silah ruhsatı, bunlardan bahsetmiyorum. Bunlar elbette size maddi olarak ya da sizin bulunduğunuz konuma verilebilir. Mesele bu değil. Mesele sizin bu devletin seçilmiş Cumhurbaşkanı tarafından külliye de birebir adımlanmanız meselesidir. Mesele Cumhurbaşkanımızın siyasi konuları, memleket konularını sizinle istişare edebilmesi meselesidir. Mesele işte bugün burada muhtarlar derneği başkanımızın aslında siyaseten hazırlanıyorsun diye bakılan bu dar çerçeve değil. Benim muhtarım köye anlatırken bu memleketin nereden nereye geldiğidir. Bu memlekette bir 15 Temmuz yaşandığını, bu memlekette geçmişte, dağlarda teröristten geçilmezken, bugün teröristlerin sayısının artık 300-500’e indiği ortama anlatmak durumundadır. Evet benim muhtarlarım bunlara hakim olan muhtarlardır. Çünkü onlar televizyondan değil, bizzat Cumhurbaşkanından bilgi alarak bölgeye, mahalleye anlatmaktadır. Mesele, o milli ve yerli olma meselesini anlatmaktır. Dün de terörle mücadelemiz vardı, bugün de terörle mücadelemiz var ama bir fark var. Biz milli ve yerli derken bunu söylem olarak ifade etmiyoruz. Biz İHA’lar uçuruyoruz, biz SİHA’lar uçuruyoruz, biz yerli tankla, yerli yazılımla hareket ediyoruz. Biz yabancı devletlerin yazılımlarıyla hareket etmiyoruz. Bu milletin analarının doğurduğu Mehmetçiklerin yürekleri ile o teröristleri indirdik. Mesele budur sayın muhtarlarım. Biz tekraren bu bilince sahip tüm muhtarlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“10-15 HANELİ KÖYLERDE MUHTAR OLDUĞUNU BİLMİYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bolu ziyaretindeki konuşmasında, “muhtarlara sekreter verilsin” söylemine karşılık veren Aydın, “Bunları siyaset yapmak olarak algılamıyoruz. Biz bunu vatandaşı ile beraber hasbihal etmek olarak algılıyoruz. Zaten öyle algılasaydık. Dün muhtar bile olamaz diye küçültülen o makamı bugün size işsizliğin çözümünü bulduk. Bakın özel sekreter de verelim ama sorun nerede? Sorun benim ketenler köyümü bilmeyen ana muhalefet partisi lideridir. Ketenler köyünü bilmiyor. Neden? Oradaki 10-15 haneyi de bilmiyor. Eğer bilse, eğer onun gibi köyler olduğunu, onun gibi mahalleler olduğunu bile, eğer bak muhtarlığın İstanbul’daki büyük şehirlerdeki mahallelerde, Ankara’daki, İzmir’deki büyük şehirlerdeki mahallelerde yapılan muhtarlık olmadığını bir bilse o zaman oralarda özel kalem olmayacak denir. İşte biz milleti anlayan partiyiz. Biz o yurtta milletin vekiliyiz. Biz o zihniyetten geldik. O zihniyeti hamd olsun onun peşindeyiz. Onun gösterdiği hedefe doğru yürüyoruz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim