Boluspor’da teknik direktör Fırat Gül, koronavirüs salgınına alınan önlemler nedeniyle futbolcularının evlerinden dışarı çıkmadığını söyledi. Gül, liglerin mevcut şekliyle tescil edilmesi halinde düşme hattının üzerinde yer aldıklarını vurguladı.

Özel Haber: Burhan Yeşiltaş

Koronavirüs salgını sebebiyle liglere verilen arada çalışmalarını bireysel sürdüren kırmızı beyazlı oyuncular, Boluspor teknik direktörü Fırat Gül’de il dışına çıkmayarak çalışmaları tesislerden yönetiyor.

“Ekipman sağlıyoruz”

Boluspor teknik direktörü Fırat Gül, oyunculara bireysel çalışmalar verdiklerini ifade ederek; “Şuan belli bir tarih veremiyoruz ucu açık bir tarih verdik. Oyunculara bireysel programlarını gönderdik. Ekipman sağlıyoruz. Tabi bireysel grup halinde antrenman yok” dedi.

“Yurtdışı çıkış yasağı koyduk”

Kırmızı beyazlı oyunculara yurtdışı yasağı koyduklarını aktaran Gül; “Oyuncularımıza yurtdışı çıkış yasağı koyduk. O zaten mecburi, giden gelemiyor. Bize lig oynanacak derlerse eğer gelen oyuncuyu karantina altına alacaklar. Oda bize sıkıntı olacak. Yurt dışından gelenlere 14 günlük karantina süresi var. 14 gün demek, oyuncunun hiçbir şey yapmadan bir oda da kalması bizi perişan eder. Oyuncularımızı en azından ülke sınırları içinde tutup, şu tarihte oynanacak dendiği anda bizde ona göre hareket edeceğiz. Takımı toplamak daha kolay olacak” şeklinde konuştu.

“Oyuncunun ne zaman hazır olacağı federasyonun açıklayacağı tarihe göre değişir”

Oyuncuların ucu açık izinli olduklarını ancak Türkiye Futbol Federasyonunun açıklayacağı takvime göre hazırlıklara başlayacaklarını aktaran Boluspor teknik direktörü Fırat Gül; “Oyuncunun ne zaman hazır olacağı federasyonun açıklayacağı tarihe göre değişir. Federasyon bize derse ki, “30 Nisan’da biz ligi oynatacağız” biz ona göre hazırlık programı yaparız. Ya da derlerse ki “Mayıs sonu” diye o zaman artık yeni bir sezona geçiyormuş gibi planlamak lazım. Sezon bitmiş artık bir sonraki yılın hazırlığı yapılıyormuş gibi yapmak lazım” dedi.

“1 puan bizi ligde tuttu”

Son oynanan Bursaspor maçında alınan 1 puanın liglerin bu haliyle tescil edilmesi halinde Boluspor’un ligde kalacağını sözlerine ekleyen Gül; “Sonuçta bakıldığı zaman 1 puan öndeyiz. İyi periyottan çıktık. Süreci biz çok iyi değerlendirdik. 4 puan geriden gelip, 1 puan öne geçtik. Bursaspor maçından aldığımız 1 puan lig bugünkü haliyle tescil edilse, bizi ligde tuttu. O kadar kıymetli puan aldık. Aynı puanda kalsan ikili averajda bizim üzerimizde olacaktı Osmanlıspor. Bizim en azından düşük bir ihtimalde olsa kafamızda böyle bir rahatlık var. Lig şuan ki haliyle tescil edilse puan olarak yukarıda olduğumuz için problem yok bizim için” ifadelerine yer verildi.

“Muhtemelen Mayıs sonuna doğru maçlar oynanmaya başlayacak”

Liglerin Mayıs sonu gibi oynanacağını düşündüğünü ifade eden Gül; “Muhtemelen benim fikrim, bir yerden bilgi almadan kendi yorumum şu. Muhtemelen Mayıs sonuna doğru maçlar oynanmaya başlayacak. Haziran sonuna doğru bitecek bu işi. Bir sonraki sezon ağustos değil, eylül-ekim gibi başlayacak. Önümüzdeki senenin takvimini de sıkıştırılmış şekilde organize edecekler. Bana göre oynanacak” dedi.

“Lig oynanacakmış gibi oyuncularımızı hazır tutmak zorundayız”

Liglerin oynanacak gibi oyuncuları ellerinden geldiği kadar hazır tutmak istediklerini söyleyen Gül; “Bizim şöyle düşünmemiz lazım. 1 puan öndeyiz ama 6 maçı oynatırlarsa, o 1 puan çok büyük avantaj değil. Her an her şey olabilir. 1 maçla her şey değişebilir. O yüzden bizler, lig oynanacakmış gibi oyuncularımızı hazır tutmak zorundayız” dedi.

Editör: TE Bilisim