Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem, 40 bin öğrencinin Bolu’ya geleceğini ve ev kiralarında yaşanacak fahiş fiyat artışlarının öğrencileri mağdur edeceğini belirtti. Özkalem; “İlimiz yaklaşık 40.000 öğrenciye ev sahipliği yapmaya hazırlanmaktadır. Fırsatçılar kol gezmekte. Fahiş fiyatlara kiralama yapan ev sahipleri, öğrenci kardeşlerimizi mağdur etmektedir. Bir an önce bu gidişe dur denilmelidir” dedi.

 Haber: Burhan Yeşiltaş

Kovid-19 nedeniyle verilen aranın ardından yüz yüze eğitimin başlamasıyla BAİBÜ’de 40 binden fazla öğrenci ders başı yapacak.  Kalacak yer bulma telaşına giren öğrencilerin büyük bölümü, kiralık ev arayışlarını sürdürüyor. Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem, kiralık konut fiyatlarında yaşanan artışlara tepki gösterdi.

“ÖĞRENCİLER EV ARAYIŞINA GİRDİ”

Özkalem, öğrencilerin ev kiralarken fahiş fiyat artışından etkilenmemesi için yetkilileri göreve davet ederek; “Covid -19 nedeniyle yaklaşık 1,5 yılın ardından YÖK üniversitelerde yüz yüze eğitim kararı almış bulunmaktadır. Bu kararla birlikte ilimiz yaklaşık 40.000 öğrenciye ev sahipliği yapmaya hazırlanmaktadır. Hem bu yıl üniversiteyi kazanan, hem de pandemi nedeniyle evini kapatan öğrenciler ev arayışına girdi. Dolayısıyla emlak kiralama sektöründe yoğun bir hareketlilik yaşanmaya başladı” ifadelerini kullandı.

 

“FIRSATÇILAR KOL GEZMEKTE”

Özkalem, yüksek kira artışlarına bir an önce dur denmesi gerektiğine dikkat çekerek; “Fırsatçılar kol gezmekte, özellikle yabancılara fahiş fiyatlara kiralama yapan ev sahipleri, öğrenci kardeşlerimizi mağdur etmektedir. Böyle giderse yüksek kira artışları Bolu'da yaşayan vatandaşlarımıza da yansıyacaktır. Bir an önce bu gidişe dur denilmelidir. Yetkililer harekete geçmeli, fırsatçılara yaptırım uygulanmalıdır. Öğrenci kardeşlerimiz ve hemşerilerimiz yalnız değildir.  Ülkü Ocakları olarak konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim