AK Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aksoy, koronavirüs salgınından tavuk fiyatlarının etkilenmediğini belirtti. Aksoy ayrıca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin balık tüketimi konusundaki sözlerine karşın, “Sayın Bakan ‘balık tüketin’ derken tavuğu da ihmal etmesin” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

AK Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aksoy, koronavirüs salgını sürecinde tavukçuluk sektöründe üretimin devam ettiğini ifade ederek, tavuk fiyatlarının koronavirüs salgınından etkilenmediğini söyledi.

Aksoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin balık tüketimi ile ilgili sözlerine ilişkin yaptığı konuşmada da, “Sayın Bakanımızın balık çiftliğinin olmadığını biliyoruz. Söylemlerinde insanlara balık tüketin derken tavuğu da ihmal etmesin” dedi.

“İNSANLARIN KİLO ALMAMALARI İÇİN TAVUK ETİ TÜKETMELERİ GEREKİYOR”

AK Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aksoy, koronavirüs salgını sürecinde tavuk fiyatlarında artış olmadığını vurgulayarak, “Bugünlerde korona pandemisi ile karşılaşan insanlar evlerinden çıkmıyorlar. Hareketleri azaldı. Hareketleri azalan insanların kilo almamaları için tavuk eti tüketmeleri gerekiyor. Daha besleyici, kilo aldırmayan özellikle göğüs eti yağ oranı bakımından düşük ve fiyatları minimum durumda. Daha ekonomik ve daha az kilo aldırıcı bir ürün. Geçtiğimiz aylarda göğüs eti fiyatlarının yüksek olduğundan şikayetçi olan insanlar, bugünlerde fiyatların çok düşük olduğuna şahit olacaklardır. Beslenmelerini tavuğa, tavuğun da göğüs etini tercih etmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

“SAYIN BAKANIMIZ ‘BALIK TÜKETİN’ DERKEN TAVUĞU UNUTMASIN”

Aksoy, Bakan Pakdemirli’nin balık tüketimi sözlerine ilişkin şöyle konuştu:

“Sayın Bakanımızdan da bir ricam var ve duyurmak istiyorum. Sayın Bakanımızın balık çiftliğinin olmadığını biliyoruz. Söylemlerinde insanlara balık tüketin derken tavuğu da ihmal etmesin. Koronavirüs döneminde fiyatı artmayan tek ürün diyebilirim tavuk için. Tavukçuların maliyetlerinin çok artmasına rağmen tavuk fiyatları artmadı o yüzden tüketilen bir ürün olması lazım diye düşünüyorum.”

“ÜRETİM MİKTARLARIMIZDA DEĞİŞİKLİK YAPMADIK”

Aksoy, koronavirüs salgını tehlikesine rağmen üretim miktarlarında değişiklik yapmadıklarını ifade etti:

“Biz üretici bir firmayız. Üretim miktarlarımızda koronavirüsten dolayı bir değişiklik yapmadık. İnsanların yemek yemesi gerekiyor beslenebilmeleri gerekiyor. İhracat konusunda sıkıntılarımız var. Diğer ülkelerde de koronavirüs tedbirleri yaygın olduğu için hem hareket konusunda, hem de nakliye konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. İlerleyen süreçte bunları aşacağımızı düşünüyorum. Şuanda çok büyük bir sorun teşkil etmiyor. İnşallah açılınca daha da iyi olacak.”

“PİKNİK YASAĞI KALKINCA TAVUK TÜKETİMİ ARTACAK”

Aksoy, son olarak piknik yasağının kalkmasıyla birlikte tavuk tüketiminin artacağını söyleyerek,

“Tavuk sektörünün tüketiminin en çok olduğu dönemler yaz aylarıdır. Piknikte mangalda tüketim daha fazla alıyor. Eğer piknik alanlarına gidiş serbest olursa tüketimin de artacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla şuanda yaptığımız üretimin bir kısmını dolaplarımızda, dondurucularımızda saklıyoruz. Eğer tüketim artarsa bu sevkiyat dengeyi sağlayacaktır. Dolayısıyla bir sorun olmayacak. Tavukçuluk sektörü Türkiye’nin gurur duyacağı bir sektördür. Bende bu sektörde olduğum için mutluyum. Çünkü tesislerimiz Avrupa standartlarında tesislerdir. Dolayısıyla bu üründe Dünya pazarlarına açılmaya başladık. Son zamanlarda bu başarıyı sağladık. İnşallah önümüzdeki günler daha güzel olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim