Bolu Belediyespor Kadın Voleybol takımı ligin son deplasman maçında Nevşehir Belediye takımına konuk oldu. Liderliği garanti olan Bolunun Sultanları karşılaşmadan 3 – 1 mağlup ayrıldı. Ligin son maçında gurup ikincisi Kalecik Belediye takımını ağırlayacak olan Bolu temsilcisi play-off rakiplerini beklemeye başladı.

Kadınlar Voleybol 1çliginde Bolu ilini temsil eden Bolu Belediyespor kadın Voleybol takımı ligin 21. Haftasında Nevşehir Belediye takımı ile karşılaştı. Ligin son deplasman maçına çıkan Bolunun Sultanları, liderliğini garantilediği gurupta Nevşehir temsilcisine 3 – 1 mağlup oldu. 8 maçlık galibiyet serisi tamamlanan Bolu Belediyesi ligin son maçında Kalecik Belediye takımını ağırlayacak.

Nevşehir Belediyesiyle oynanan karşılaşmada setlere göre önemli anlar ise şu şekilde yansıdı;

Karşılaşmaya her iki takım karşılıklı sayılarla başlayarak setin başını 3 – 3 beraberlikle geçti. Sette ağırlığını hissettiren Bolunun Sultanları, farkı 5 sayıya kadar çıkartarak skoru 5 – 10a getirdi ve Nevşehir Belediye ilk molasını kullandı. Mola sonrasında Nevşehir temsilcisi skor üretse de Bolu Belediyesi Teknik Molaya 9 – 12 önde girdi. Mola sonrasında toparlanan Nevşehir temsilcisi skoru önce 13 – 13de eşitledi ardından öne geçti. Karşılıklı sayılarla devam eden sette Bolu temsilcisi 19 – 21 öne geçmesiyle Nevşehir ekibi ikinci molasını kullandı. Mola sonrasında düzenini bozmayan Bolu Belediyesi, setin sonunda hata yapmadı ve setten 19 – 25 üstün ayrılarak karşılaşmada 0 – 1 öne geçti.

Karşılaşmanın ikinci setine sayıyla başlayan Bolu Belediyespor, kısa sürede sayı farkını yükseltti ve skoru 2 – 8e getirdi. Farkın 6 sayıya yükselmesiyle Nevşehir temsilcisi setteki ilk molasını kullandı. Sayı farkını iyi değerlendiren Bolu temsilcisi, Teknik Molaya 8 – 12 önde giren taraf oldu. Mola sonrasında Nevşehir temsilcisi skor farkını 1 sayıya kadar indirse de Bolunun Sultanları skoru 15 – 18e çekti ve Nevşehir 2.molasını kullandı. Mola sonrasında sete ağırlığını koyan Nevşehir Belediye skoru önce 19 – 19 da eşitledi ve ardından öne geçti. Üstünlüğü eline alan Nevşehir temsilcisi setin sonunu iyi oynayarak setten 25 – 22 üstün ayrılarak karşılaşmada 1- 1 eşitliği sağladı.

Üçüncü sete her iki ekip karşılıklı sayılarla başladı. Sette Bolu Belediyesi 3 sayılık farkı yakalasa da ev sahibi ekip skoru 11 – 11de eşitledi. File üstü mücadelesinde üstün gelen Bolu ekibi Teknik Molaya 11 – 12 önde girdi. Mola sonrasında skor 15 – 15e kadar karşılıklı sayılarla devam etti. Bolunun Sultanları arka arkaya aldıkları sayılarla skoru 16 – 19a getirdi ve Nevşehir temsilcisi Molasını kullandı. Mola sonrasında skoru 19 – 19da eşitlenince Bolu temsilcisi molasını kullandı. Mola sonrasında Nevşehir ekibi 22 – 21 üstünlüğe geçince Bolu Belediyesi ikinci molasını kullandı. Setin kalan kısmında her iki ekip sergiledikleri mücadeleyle seyir zevki yüksek bir set sonu izletti. Yaklaşık 40 dakika süren Seti 32 – 30 Nevşehir Belediyesi kazanarak maçta 2 – 1 öne geçti.

Setin başında Nevşehir ekibi 3 – 1 öne geçse de kısa sürede toparlanan Bolu Belediyesi skoru 4 – 4 de eşitledi. Her iki ekibinde üst düzey performans sergilediği sette Nevşehir Belediyesi Teknik Molaya 12 – 8 önde girdi. Mola sonrasında yakaladığı sayı farkını iyi değerlendiren Nevşehir temsilcisi farkı 6 sayıya kadar yükselterek skoru 18 – 12ye getirdi. Bolu temsilcisi setteki ilk molasını kullandı. mola sonrasında Bolunun Sultanları skoru 20 – 17ye kadar getirdi ve Nevşehir temsilcisi ilk molasını kullandı. setin kalanında hata yapmayan Nevşehir temsilcisi seti 25 – 21, maçı ise 3 – 1 kazandı.

Geçtiğimiz hafta Antalyaspor galibiyetiyle ligde liderliğini garantileyen Bolu Belediyesi için formalite karşılaşması olan Nevşehir Belediye maçı sonrasında Kadınlar 1. Ligi B gurubunda play-off müsabakalarına kalacak takımlar belli oldu. Ligin son karşılaşmasında Kalecik Belediye takımını konuk edecek olan Bolu Belediyesi, maçı 3 Nisan Cumartesi günü 17 Temmuz Spor Salonunda saat 14:00’da oynayacak.

Editör: TE Bilisim