Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı 2 haftalık mağlubiyet serisine Mersinde son verdi. Bir uzatma devresine giden karşılaşmadan 80 – 86 galip ayrılan Boluspor 11 galibiyetle tekrar 3.lük koltuğuna oturdu.

Türkiye Basketbol 2. Liginde Bolu ilini temsil eden Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı kötü giden 2 haftanın ardından Mersin galibiyetiyle mağlubiyet serisini sonlandırdı. 1 uzatma devresine giden karşılaşmanın sonucunda 80 – 86 sahadan galibiyet ile ayrılan Boluspor 11 galibiyet ve 27 puanla tekrar 3.sıraya yerleşti.

Karşılaşmaya Boluspor Erhan Kocamış, Faik Can Nurkan, Hakan Şanlı, Metehan Deniz ve Ayberk Güleryüz ilk beşi ile başlarken Mersin ise Gökhan Yağan, Koray Uzunhasan, Arda Sarıbay, Hidayet Civan ve Taylan Süerkip ilk beşi ile başladı.

Karşılaşmanın ilk periyoduna üstün bir oyun ile başlayan Bolunun Dev Adamları kısa sürede farkı açtı ve ilk periyodu 13 sayılık fark ile 18 – 31 önde tamamladı. İkinci periyotta istediği oyunu sahaya yansıtamayan Dev Adamlar periyodun sonuna doğru toparlandılar. Aradaki fark 6 sayıya düşse de Belediyespor soyunma odasına 40 – 46 önde girdi.

Devre arasından sonra sahaya çıkan her iki takımda sert savunmayla dikkat çekti. İlk iki periyoda göre sayı üretmekte daha çok zorlanan Boluspor, üstünlüğünü bırakmadı ve periyot sonunu da 58 – 59 üstünlüğünü korudu. Maçın dördüncü periyodunda skordan çok savunma ağırlıklı oynayan takımlar son 40 saniyeye 69 – 69 beraberlikle girdiler ve periyot 71 – 71 galibiyetle tamamlanarak maç uzatmaya gitti.

Uzatma periyoduna daha iyi başlayan Bolunun Dev Adamları sayı yemeden buldukları 6 sayıyla üstünlüğü periyodun başında gösterdi. Maçın son bölümünde Burak Can Dilmaç’ın serbest atışlarıyla aradaki farı korudu ve sahadan 80 – 86 galip ayrıldı.

Karşılaşmada Boluspor adına Erhan Kocamış 16 sayı, Faik Can Nurkan 15 sayı 9 asist, Serhat Doğanay 14 sayı 9 ribaunt, Metehan Deniz 14 sayı 7 ribaunt ve Burak Can Dilmaç 13 sayılık performanslarıyla galibiyeti getiren isimler oldu. Mersin BŞB. takımında ise Arda Sarıbay 25, Yiğit Can Vardar 20 ve Gökhan Yağan’ın 18 sayılık performansları mağlubiyeti engelleyemedi.

Aldığı galibiyetle puanını 27 ye çıkaran Bolunun Dev Adamları tekrar üçüncülük koltuğuna oturdu. Ligin 17.hafta karşılaşmasında ise Fethiye Belediye takımını ağırlayacak olan Boluspor karşılaşmaya 3 Mart Cumartesi 17 Temmuz Spor Salonunda saat 16:00’da çıkacak.

Editör: TE Bilisim