Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı ve Gazelle Otel Sahibi Halit Ergül, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında normalleşmeye başlayan otel ve konaklama tesislerinde randevu yoğunluğunun başladığını ifade etti.

 Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerine kısıtlama getirilen otel ve konaklama tesisleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgenin ardından normalleşmeye başladı. Daha önce otellerde açılmasına izin verilmeyen mini kulüpler, kreşler, havuzlar gibi sosyal alanlar alınan hijyen tedbirleri ve sağlık kuralları doğrultusunda hizmet verebilecek.

Bolu’da da faaliyetlerine kısıtlama getirilen birçok otel, şehirlerarası seyahat kısıtlaması nedeniyle isteğe bağlı olarak 75 gündür kapalı kalmıştı. Normalleşme adımlarıyla birlikte genelge kapsamında gerekli tedbirleri alan oteller, faaliyetlerine yeniden başladı.

 “YAVAŞ YAVAŞ DAHA İYİ OLACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı ve Gazelle Otel İşletmecisi Halit Ergül, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, salgın sürecinde kapalı kalmayı tercih ettiklerini belirterek, otellerde yoğunluğun ilerleyen günlerde artacağını ifade etti; “Devlet, otellerimizi kapatmadı. Biz, kendi isteğimizle kapattık. Hiç kapatmamış oteller de var. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda şu anda açmak zorundayız, biz de ona göre açtık. Tam kadro değil ama 1/3 oranında bir personelle başladık. İnşallah iyi olur. İş var, yok değil. İnşallah yavaş yavaş daha iyi olacak diye düşünüyorum. Şuanda ciddi bir yoğunluğumuz yok ama fena da değil. İnsanlar şehirlerde oldukça sıkıntı yaşıyorlar. Telefonlarda yoğun bir talep var.”

“BU İŞİN ÖZETİ MASKE, MESAFE, HİJYEN”

Ergül, Gazelle otelde alınan tedbirlere dikkat çekerek, “Burada en önemli şey; maske, mesafe ve hijyen. Buna son derece önem veriyoruz. Gelen misafirlerin girişten itibaren ateşi ölçülerek kontrollü bir şekilde içeri alınıyor. Daha sonra resepsiyonda hijyen kuralları konusunda bilgilendiriliyor. Personelimizin tamamına hijyen eğitimi aldırdık. Bu işin özeti; maske, mesafe, hijyen” şeklinde konuştu.

 “BİZİM ALANIMIZ ÇOK ÇOK GENİŞ”

Halit Ergül, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda, otellerde çocuk oyun alanları ve kreşlerin açılmasına ilişkin şöyle konuştu; “Genelge doğrultusunda, çocuk oyun alanları ve kreşler de açıldı. Çocuk oyun alanlarına anne ve babaları nezaretinde belli sayıda çocuk alıyoruz. Görevli personelimiz maske takıyor. Açık alanları, kesinlikle mesafeye dikkat ederek kullandırıyoruz. Zaten bizim alanımız çok çok geniş. Bu otelin kurulu olduğu alan, yaklaşık 250 dönüm. Misafirlerimiz bahçede yürüyüş yaparken geyik, karaca, ceylan ve yaban keçileri gibi doğal hayat hayvanlarını görerek tatilini yapabiliyor.”

Editör: TE Bilisim