AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Haber: Aslı Akış

Gazelle Resort Otel’de düzenlenen kahvaltıya AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, AK Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, partililer ve Bolu’da çalışan basın mensupları katıldı.

Bolu AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin ev sahipliğinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltısı sonrasında bir konuşma yapan Fatih Metin, “AK Parti adına çalışan gazeteciler gününü kutluyoruz ve meslek hayatınızın bundan sonraki kısmında da başarılar diliyoruz. Siz emekçi kardeşlerim ile beraber memleketimize, ülkemize faydalı olması adına temennimi belirtiyor hepinizin gününü kutluyorum” dedi.

 “OBJEKTİF VE TARAFSIZ OLMANIZI BEKLİYORUZ”

Konuşmasına Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün biz sözü ile devam eden Metin; “Gazeteci düşündüğünü, bildiğini, gördüğünü samimiyetle yazmalı ve ifade etmelidir” diyor. Sizler de bugüne kadar bu ülkü dâhilinde hareket ettiniz. Biz siyasetçiler de sizlerden objektif ve tarafsız olmanızı bekliyoruz. Bu bizim için çok değerli. Adalet kavramı her yerde önemli. Siyasetçi olarak bizlerin yaptığı işlerde adil olmamız gerekiyor ama aynı şekilde muhatap olduğumuz ve mesai arkadaşı olarak gördüğümüz basın mensuplarından da beklediğimi ifade etmek isterim. Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar doğrudur. Herkesin bir siyasi görüşü vardır, o da doğrudur. Bu siyasi görüşünü hayatına yansıtır, sandığa da yansıtır. Bizim de sizden beklediğimiz adil olmanızdır. Tabi ki eleştirilmek siyasetçinin işinin gereğidir. Eleştirilmek bizim açımızdan olumlu bir şeydir. Ama bu eleştiri doğru haber, bilgi ışığında objektif ve tarafsız olması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlayışta olduğunuza yürekten inanıyorum. Siz bizim mesai arkadaşlarımızsınız. Bizim çalışmalarımızı sizin haberleştirmenizle vatandaşımızın bizi izleme şansı oldu. Vatandaş ve seçmenle iletişimimizde sizlerin çok büyük köprü vazifesi var. Bunun bilincindeyiz. Hepiniz bizim için değerlisiniz. Bugün belediye başkan adayı olarak Allah nasip eder de 31 Mart’ta Belediye Başkanı olduğum takdirde o zaman da sizlerle açık yüreklilikle şeffaf bir yönetim tarazıyla birlikte olacağız. Yapacağımız, yaptığımız hizmetlerin vatandaşa aktarımı hususunda da sizlerle yakın mesai arkadaşlığı yapacağız” şeklinde konuştu.

“VİCDANINIZLA KALEMİNİZ ARASINDA GİDİP GELMENİZ YÜKLENDİĞİNİZ EN ÖNEMLİ GÖREV”

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın gazetecilerin vicdanları ile kalemleri; sevdikleriyle, sevmedikleri arasındaki dengeyi en iyi şekilde kuracaklarına inandığını belirterek; “Bolu gibi küçük yerlerde herkesin birbirini tanıdığı mekanlarda ne kadar saklasanız da, vicdanınızla kaleminiz arasında gidip gelmeniz bence yüklendiğiniz en önemli görev, sorumluluk. Bolu’da ki bütün kardeşlerimin vicdanları, doğrular ile kalemleri arasında sevdikleriyle, sevmedikleri arasında o köprüyü en güzel şekilde kurduklarına inanıyorum. Vicdanlarına merhametlerine verilen emekleri gösterilen çabaları emanet ediyorum. Onların emanete hıyanet etmeyeceğini canı gönülden biliyorum “diye konuştu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak da gazetecilerin 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı ve çalışmalarında başarı ve kolaylık diledi.

“ İKTİDARIN MEDYA ÇALIŞANLARININ SORUNLARINA EĞİLDİĞİ BİR DÖNEM GEÇİRMEYİ ÜMİT EDİYORUM”

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu da kahvaltıda yaptığı konuşmada iktidarın medya çalışanlarının sorunlarına daha fazla eğilmesini beklediklerini ifade ederek; “Mesleki açıdan bugün bizim için en önemli değerli gün. Yılda birkaç defa kutluyoruz ama en önemlisi bugün. Çalışan gazeteciler ile inşallah ilerleyen yıllarda hep birlikte oluruz. Bugün bizim de sorunlarımızın konuşulacağı bir gün. İktidarın medya çalışanlarının sorunlarına daha çok eğildiği bir dönem geçirmeyi ümit ediyorum. Gerçekten gazeteci olduğu için hapishanede olan insanların çıkmasını temennisinde bulunuyorum. Bolu basınının bu birlik ve beraberliği gösterdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Kahvaltı sonrasında günün anısına basın mensuplarına AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin tarafından hediyeler verildi.

 

Editör: TE Bilisim