Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, AK Parti Milletvekillerinden teminat istediği ve uzun süredir eğitim-öğretim hizmeti vermeyen Gazipaşa İlkokulunun durumu, yaşanan şiddetli deprem sonrasında tekrar merak konusu oldu.

Haber: Oğuzhan Eke

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle Bolu da dahil olmak üzere, depremden etkilenen şehirlerdeki bazı binalarda küçük çaplı hasarlar meydana geldi. Bolu’daki öğrenci yurtlarının duvarlarda, sıva çatlağı olduğu ifade edilen, ayrılmalar oluştu.

Bolu’da bu tarz depremlerde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek açısından okullarda güçlendirme çalışması yürütülürken, Bolu Belediyesinin yaptırdığı analiz sonrası “çökme tehlikesi” olduğu belirtilen Gazipaşa İlkokulu ise hakkında verilecek kararı bekliyor.

İTFAİYE BİNASI YIKILDI

Gazipaşa okulunun hemen arkasında bulunan eski itfaiye binası da yıkıldı. Eski binanın yıkılmasıyla bölgede kullanılabilir büyük bir alan ortaya çıktı. Söz konusu alanda ise Bolu Belediyesi yeni bir kültür merkezi yapmak istiyor.

BAŞKAN ÖZCAN TEMİNAT İSTEDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, okulun yapılması konusunda şüpheleri olduğu Mayıs ayında yaptığı konuşmasında dile getirdi. AK Parti Milletvekillerine seslenen Özcan, “Haklı olarak benim güvensizliklerim var. Sayın Milletvekillerimizden bu konuyla ilgili teminat istiyorum. Söz verdilerle olmaz, basına bir açıklama yapacaklar ve ya bir yazı yazacaklar. Yoksa ben buraya tekrar okul yapılacağından kuşku duymaya başladım. Bu anlamda bu sözün Bolu halkının duyabileceği şekilde verilmesi gerekiyor” dedi.

Öte yandan yıkılması beklenen okulun yerine, yeniden okul yapılabilmesi için söz konusu alan Bolu Belediye Meclisi tarafından okul alanı olarak belirlendi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim