Gazipaşa İlkokulu öğrencileri e-Twinning Sanatla Öğren Projesi kapsamında geri dönüşüm malzemelerinden sanat sergisi hazırladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Geri dönüşümün önemine dikkat çekmek ve farklı konularda öğrencilerin bilinçlenmesini sağlamak amacıyla yürütülen e-Twinning çalışmalarının bir yenisi Bolu Gençlik Merkezinde gerçekleşti.

Etkinlik kapsamında, Gazipaşa İlkokulunun öğrencileri, geri dönüşüm malzemelerinden sanat eserleri hazırladı. Tahta, kağıt, plastik atık ve birçok materyalden hazırlanan eserler, Gençlik Merkezinde oluşturulan sergi alanında gösterildi. Sergi gerçekleştirilen törenle açıldı.

“360 ÖĞRENCİ BİRLİKTE ÇALIŞMIŞTIR”

Törene Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek, proje ile ilgilenen öğretmenler Havva Demirdağ, Hamide Doğramacı, Songül Yerlikaya, Nergis Çelik, Neslihan Kilitci, veliler ve öğrenciler katıldı. Programın içeriğine dair konuşma yapan Gazipaşa İlkokulu Müdürü Kamil Oflaz, “Farklı il ve okullardaki öğrencilerle iş birliği içerisinde sağlamak amacıyla proje yürütücüsü olarak, ‘Sanatla Öğren e-Twinning’ projesini gerçekleştirdik. Projede Azerbaycan’dan iki okul, ülkemizden 6 ilden 7 okul ve toplamda 360 öğrenci birlikte çalışmıştır. Proje sonucunda öğrencilerimizin el emeği olan ürünlerden oluşan sergimizin açılışına hepiniz tekrar hoş geldiniz” dedi.

“GÜNDEME ALDIKLARI KONU GERÇEKTEN ÇOK ANLAMLI”

 Öğrencilerin yaptıkları çalışmanın çok anlamlı olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sarıcı ise, “Çocuklarımızı gündeme aldıkları konu gerçekten çok anlamlı. Dikkat çekecekleri, farkındalık oluşturmak istedikleri konu gerçekten çok değerli. Bunu sözel olarak değil de sanatla yapmaları ayrı bir güzellik. Çünkü sanat bizim içimizdeki güzelliklerin yansımasıdır. Hem de bunu sadece kendi dönemimize has değil, bizden sonrasına da aktarılmasıdır. Bu boyutuyla farkındalık oluşturmak ve içinde yaşadığımız Dünya’nın güzelliklerini ön plana çıkarmak için hazırlanmış olan bu projede emeği geçen gerek Bolu’muzdan, gerek ülkemizden, gerek Dünya’dan tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaları akabinde gerçekleştirilen kurdele kesimi sonrasında Milli Eğitim Müdürü Sarıcı ve katılımcılar öğrenciler tarafından hazırlanan sergiyi gezdi.

Editör: TE Bilisim