Bolu Valisi Ahmet Ümit, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan yürütülecek yeni eğitim öğretim döneminde ders başı yapan öğrencilere başarılar diledi. Vali Ümit, korona virüs salgınına karşı öğrencilerin kendilerini korumalarının önemine değinerek, öğretmenler ve velilere büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti. 

Haber: Aslı Akış

Bolu Valisi Ahmet Ümit, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim modeliyle başlayan 2020-2021 eğitim-öğretim yılında yüz yüze eğitim süreci başlayınca öğrenciler başta olmak üzere öğretmenler ve velilerinde korona virüs salgınına karşı maske, mesafe ve sosyal mesafe kurallarına riayet ederek dikkatli ve tedbirli davranmaları gerektiğinin altını çizdi.

Vali Ahmet Ümit, öğrencileri geleceğin teminatı olduklarını ve en güzel uğraşlarının ders çalışarak; “devlete, millete, ülkemize, bayrağımıza, tarihimize ve kültürümüze şanla şerefle yaşamış ve bu vatanı bize emanet etmiş olan ecdadımıza layık olmak için gayret etsinler” dedi.

“ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR”

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili olarak konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit; “Eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu şartlar altında dahi eğitime başlamış olmamız iyi durumda olduğumuzu gösteriyor. Eğitim ve öğretimin tam olarak etkin bir şekilde devam edebilmesi, okulların açılması, öğrencilerin sınıflarda ders görmesi için bu virüs olayını çözmemiş gerekiyor. Bundan sonra daha sağlıklı yürüyebilmek için başta yüz yüze eğitime gelen öğrencilerimiz olmak üzere çok dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

“EVLATLARIMIZDAN KENDİLERİNİ KORUMALARINI İSTİYORUM”

Bolu Valisi Ahmet Ümit,  öğrencilere yüz yüze eğitime başladıklarında sağlılarına dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizerek; “8. ve 12. Sınıf öğrencilerimizin büyük sorumlulukları var. Çünkü önümüzdeki sene sınava girecek öğrencilerimiz büyük bir tempo içine girmeye başladılar. Sınava girecek öğrencilerimize de başarılar diliyorum ama öncelik sağlıktır. Sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Sağlığımızın başında da bugün için korona virüs her türlü tehlikeden daha vasat gözüküyor. Allah korusun eğer öğrencilerimiz yakalanırlarsa en azından belli bir süre çalışmalarına ara vermek zorunda kalacaklar. Öğrencilerimiz korona virüse yakalandıkları takdirde de belli tedbirlere tabi tutulacaklar. Evlatlarımızdan kendilerini korumalarını rica ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN SAĞLIKLI BİR SÜREÇ GEÇİRMELERİ İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, öğrencilerin sağlıklı bir süreç geçirmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek;  “Okul idarelerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere, çocuklarımızın bu süreci daha sağlıklı geçirebilmeleri için onlara yardımcı olmalıyız. Takipte olacağız, hem de yardımcı olacağız. Öğrencilerimizde kendilerini korumalılar. Kendilerini korurken aynı zamanda da arkadaşlarını korumuş olacaklar” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZLE OKUL HEYECANI YAŞAMAYI ÖZLEDİK”

Okullardaki zil seslerini özlediklerini de ifade eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Hep beraber okulların açılışını çok özledik. Okullardaki zil seslerini özledik. Çocuklarımızın cıvıltılarını, heyecanlarını yaşamayı özledik. Bugün yüz yüze eğitimimiz başladı. Yüz yüze eğitimin hayırlısıyla devam edebilmesi için öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz hep beraber bu konu üzerinde hassasiyetle duracağız. Evlerimizde de velilerimiz hususi ile çok dikkat etmeliyiz. Evin içerisinde de bir takım tedbirler almakta fayda var. Ellerimizi sık sık yıkayarak dezenfekte edebiliriz. Uzmanların tavsiyelerine göre beslenme çok önemli. Bedensel olarak kendilerini sağlık yönünden destekleyecek besinleri almalarında fayda var” şeklinde konuştu.

“EVLATLARIMIZ YETER Kİ ECDADIMIZA LAYIK OLMAK İÇİN GAYRET ETSİNLER”

Vali Ahmet Ümit son olarak, öğrencilere derslerinde başarılı olmaları için öğütler vererek ; “Her vatandaşımızın maddi durumu aydı değil. “Benim ekonomik durumum iyi değil” diyen vatandaşlarımız için çocuklarımızın yardımcısı biz olacağız. Ekonomik sıkıntı çeken evlatlarımızın dertlerine çare buluruz. Yeter ki onlar çalışsınlar. Bu devlete, millete, ülkemize, bayrağımıza, tarihimize ve kültürümüze şanla şerefle yaşamış ve bu vatanı bize emanet etmiş olan ecdadımıza layık olmak için gayret etsinler. Ötesi bize ait. Ekonomik olarak biz onlara destek vereceğiz.

“GELECEĞİMİZİN TEMİNATLARI SİZLERE GÜVENİYORUZ”

Hiç kimse dertsiz değil çocuklar. Bu dertleri biz ne kadar öteleyebilirsek, onları dert olmaktan çıkartabilirsek biz o kadar dertsiz sayılırız. Tabiatta hiçbir sorunu olamayan hiç kimse yok. Buradaki temel prensip bir iş yaparken o işe yoğunlaşmak lazım. Sorunumuz varsa sorunumuzu hususi çözmek için vakit ayırmak ona gayret etmek gerekiyor.  Derse başladığımız zaman en zevkli en güzel en uğraşılacak iş ders olarak görebilmek gerekiyor.  Tam konsantrasyon çalıştığımızda bizim geleceklerimiz, evlatlarımız, geleceğimiz teminatları en güzel şekilde yetişeceksiniz inşallah. Büyükler olarak sizlere güveniyoruz. Hepinize sağlık afiyet diliyorum. Bütün çocuklarımıza balarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim