Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yapımı devam eden Yeni Belediye binası hakkında bilgiler verdi. 40 yıllık bir mevcut binanın olduğunu söyleyen Yılmaz, ” Bolu’ya yakışır bir Belediye binasını iş mekânlarıyla beraber buraya yapıyoruz.” Dedi.

Haber: Sinem ALTUNAY

Bolu Belediyesi, mevcut binasının hemen arka kısmında inşa etmeye başladığı yeni hizmet binasını hızla yükseltiyor. 12 Temmuz’da yıkım çalışmaları ile başlayan, 19 milyon TL yaklaşık maliyeti bulunan dev projenin çalışmalarını Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yerinde takip etti. Çalışmaların hızla devam ettiğini bildiren Yılmaz, “Bolu’da 40 yıldan sonra yeni bir Belediye binasına kavuşacak.” dedi.

Bolu’ya yakışır bir Belediye yapıyoruz

“15 Temmuzdan sonra burasının adı Demokrasi Meydanı oldu. Demokrasi meydanını çok daha genişletecek. Bolu’da 40 yıldan sonra yeni bir Belediye binasına kavuşacak. Şimdiye kadar yapamadık çünkü Belediye birazda bizim şahsımızı ilgilendirdiği için en son yapılması gerekendi. O yüzden en son döneme getirdik. Artık sıkıştık inşallah Bolu’ya yakışır bir Belediye binasını iş mekânlarıyla beraber buraya yapıyoruz.”

Biz otel işletmecisi değiliz

“Hemen yan tarafa bir otel projemiz vardı o, otel projesinden şimdilik vazgeçtik. Hilton ve 2,3 tane yeni otel yapılıyor. Biz otel işletmecisi değiliz. Ciddi bir otel olsun istiyoruz, fakat firma bize gel, oteli yap, işlet ve bana para ver diyor. Öyle olunca da biz aynı sistemi, projeyi mimarımızla devam ettiriyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde yeni binanın da ihalesini yaparak demokrasi meydanının ön cephesini bitirmiş olacağız.”

Demokrasi Meydanımız son şekline kavuşacak

“Hemen yan tarafta Aşağı Taşhan’ın restorasyonu devam ediyor. Yukarı Taşhan ve Aşağı Taşhan ile ilgili bugün anıtlar kurulunda görüşmelerimiz de müspet geçerse artık bu bölgenin tamamı bitmiş olacak. Yukarı çarşının onayı alındı, restorasyonu başlayacak ve Demokrasi Meydanımız son şekline kavuşacak ve gelecekte değişmeyecek hale dönüşecek. Buradan valiliğe kadar olan 2 taraflı binalarımız deprem öncesinden kalma. Oralarda da sıkıntılarımız var, görüntü bozukluklarımız var. Önümüzdeki süreç içerisinden vatandaşlarımıza ait olan bu mekanlarında da düzenlenerek en yaşanılabilir kent haline dönüştüreceğimiz Bolu’da Bolulu insanlara ve Bolu’nun genel yapısına uygun binaların yapıldığını göreceksiniz.”

Allah’ın özene bözene yarattığı bir coğrafyaya

“Belediyenin arkasındaki Kültür Park’ın arkasındaki pazar yeri projemiz var. Fizibilite çalışmaları devam ediyor. Bakanlar kurulunun onayı da çıktıktan sonra kentsel dönüşüme girecek. Karaçayır’a gittiğimizde stadyum projemiz hazır. Stadyumun olduğu yere yapılacak projemiz de hazır. Bunların tamamıyla ilgili şunu söylemek gerekirse bolu şehircilik anlamında geleceğini planlamış belki de Türkiye’deki ilk şehirdir. Bütün resmi kurum yapılarının, okullarının, hastanelerinin gelecek planlamasının nasıl olacağına karar vermiş. Su, yeşil alanları ile şehri bütünleştirmiş, herkesin gururla gıptayla bakabileceği, Allah’ın özene bözene yarattığı bu coğrafyaya uygun bir şehri geleceğe taşımanın hazzını yaşadığımız bir döneme girdiğimizi ifade edebiliriz.”

Bizler hep gelip geçici insanlarız

“Fikri olan herkesin de fikrine ihtiyacımız var. Bizler hep gelip geçici insanlarız. Daha kalıcı daha iyi bir Bolu için kimin ne fikri varsa fikirleri doğrultusunda projeler üretsinler. Bizler doğru olan projeleri yapmakla sorumlu hissediyoruz kendimizi. “

BU YIL KONFOR YILI OLACAK

“İnşaatın bitiş süresini takip ediyoruz. İnşaatı geciktiren şeylerden bir tanesi 650 kişilik konferans salonu. Bu salonun binanın tam ortasında ve aşağıda olması dolayısı ile zor bir iş. Şuan onun tamamlanma sürecindeyiz. Dükkânların olduğu bölümün ise son katındayız ve daha fazla yüksekliğe sahip olmayacak. Bunun sebebi de dışarıdan bakıldığı zaman Aşağı Taşhan, Yukarı Taşhan ve Büyük Camii’miz de tarihi kimliği ile görünsün istiyoruz. Hem şehircilik, hem Tarih, hem de genel doku itibariyle farklı bir Bolu’yu oluşturmaya gayret ediyoruz. Bolulu insanlarda altyapısı tamamen biten, altyapısı biten yerlerin tamamen asfaltlandığı ve konforlu bir şehirde yaşamanın keyfini tattıkları bir yıl olacak bu sene."

Editör: TE Bilisim