Bolu Belediyesi 'Geleneksel Çocuk Oyunları Şöleni'ne katılan yüzlerce öğrenci, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları oynayarak unutamayacakları bir gün geçirdi.

Bolu Belediyesi, çocuklar için müthiş bir şölene ev sahipliği yaptı. Bolu Belediyesi ve Canip Baysal İlkokulu’nun iş birliğinde 'Geleneksel Çocuk Oyunları Şöleni' düzenlendi.

Bolu Kent Meydanı’nda gerçekleşen ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Şöleni’ne öğrencilerin yanı sıra Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Kunuk, Canip Baysal İlkokulu Müdürü Dilek Özer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, öğretmenler, aileler katıldı.

Renkli görüntülerin yaşandığı şölende yaklaşık 200 ilkokul öğrencisi, okul öğretmenleri Ümit Özşahin’in derlediği “Geleneksel Çocuk Oyunları” kitabına yer alan körebe, ip atlamaca, yakar top, mendil kapmaca gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları oynayarak doyasıya eğlendi.

Davarcıoğlu: “Amacımız çocuklarımızın sosyal etkinliklerle büyümesini sağlamak”

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Çocukların daha sosyalleşmesi, diyalog içinde olmaları ve tek başına değil de toplumla iç içe büyümeleri için böyle bir etkinlik düzenledik.” dedi.

Bolu’nun Unesco’ya başvura bulunduğunu da kaydeden Davarcıoğlu, “Bolu ayrıca, Unesco’nun ‘Öğrenen Şehirler’ kategorisine başvurdu. Unesco ‘Öğrenen Şehirler’ kategorisine girebilmek için de eski geleneklerin gün yüzüne çıkartılarak bunları gelecek nesillere öğretilmesi gerekiyor. Bunu da düşünerek bu projeyi hayata geçirdik. Ancak asıl hedefimiz çocuklarımızı bilgisayar başından kaldırarak, sokakta sosyal etkinliklerle büyümesini sağlamaktır.” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim