Bolu'nun Gerede ilçesinde her yıl Türkiye genelinden esnafların katılımıyla kurulan ve kaz eti, köy ekmeği, keş, el işleri gibi ürünlerin yer aldığı Geleneksel Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı, düzenlenen törenle başladı.

Gerede’nin Tabakhane mevkiinde bulunan ve 20 dönüm arazi üzerinde yaklaşık bin 500 esnafın katılımıyla kurulan, kaz eti, şak şak helvası, köfte, el işleri, canlı hayvanlar, kışlık bakliyat ve giyim eşyalarının satıldığı panayır, Osmanlı döneminden beri her yıl 2 defa kuruluyor ve 3'er gün hizmet veriyor.

Panayırın açılış törenine AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, daire amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Allar, burada yaptığı konuşmada, ilk kuruluş tarihi asırlara dayanan ve bilinmeyen Türkiye'deki 5 büyük panayırdan birisi olan Gerede Panayırı'nın her yıl geleneksel olarak yapıldığını söyledi.

Gerede Panayırı'na Bolu ve ilçeleri başta olmak üzere çevre illerle Türkiye'nin çeşitli yerlerinden yaklaşık bin esnafın satış yapmak için geldiğini bildiren Allar, panayıra gelen yaklaşık 500 köylünün de satış yaptığını anlattı.

Yapılan açılışın ardından protokol üyeleri panayır alanını gezerek, burada stant kiralayan vatandaşlara ve esnafa bol kazançlı bir panayır dileğinde bulundu.

Gerede ilçesine hem ekonomik yönden hem de tanıtımı açısından büyük önem arz eden Gerede Panayırı'nın ikincisinin 29,30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

Editör: TE Bilisim