İYİ Parti il Başkanı Ahmet Örnekbaş, kalabalık yapıldığı için salgın riskini arttıran Ak Parti kongre görüntüleri sonrası Bolu’da yapılacak olan il kongresi öncesi uyardı. Örnekbaş , Ak Parti il kongresinde pandemi kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini ve bu durumun bütün toplum sağlığını etkilediğini söyledi ayrıca bu kalabalığa müsaade eden anlayışın neden esnafı kilit altında tutmaya devam ettiğini anlamadığını vurguladı.

Toplumda siyaset yapan kişilerin toplumsal sorumluluğunun daha faza olduğuna dikkat çeken Örnekbaş,  son günlerde kamuoyu gündemine gelen ve vatandaş tarafından tepki ile karşılanan kalabalık Ak Parti kongrelerinin bir benzerinin Bolu’da yaşanmaması gerektiğini söyledi ve Ak Parti yöneticilerine uyarıda bulundu.

“NEDEN ESNAFIMIZ KİLİT ALTINDA?”

Örnekbaş , “Ak Parti tarafından çeşitli illerde kalabalık olarak yapılan kongreler vatandaşımızın sağlığını riske atmaktadır. Ak Parti Genel Başkanı sıfatıyla kongrelere telekonferans ve canlı olarak katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşılaştığı kalabalık tablodan memnun olduğunu yüksek sesle söylemektedir. Partisinin Rize kongresine katılarak "Bakın bir kongre yapıyoruz, salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize’de salon lebalep dolu" diyerek bu durumdan övgü ile bahsedebilmektedir. Erdoğan’ın tavrı anlaşılabilir bir durumda değildir. Madem ülkemizde kongre salonlarını hınca hınç dolduracak kadar normalleşme sürecine girilmiştir, o zaman neden esnafımız kilit altında tutulmaktadır? Her gün ekmek parasını çıkartabilmek için kara kara düşünen esnafımızın günahı nedir?

“AYNI HATAYI TEKRAR ETMEYİN”

Yarın Ak Parti il kongresi gerçekleştirilecektir. Bu kongrede yeni bir arkadaşımız göreve gelecektir. Kendisine şimdiden başarılar dilerim. Benim Bolu’da yaşayan bir Bolulu olarak isteğim yarın yapılacak olan kongrenin organizasyonunu yönetecek olan yönetim kurulu üyelerine ve parti yetkililerine sesleniyorum: gelin siz daha evvel ülke genelinde yapılan hatayı tekrar etmeyin. Bolu’da yaşayan insanımızın sağlığını riske atmayın. Kongre salonunu pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleştirin. Siyasetçilerin, toplumun sözcülüğünü yapan kişilerin sosyal sorumlulukları daha fazladır. Bu hassasiyete uygun bir davranış sergilenmesini umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim