Dünya Kadınlar Günü’nde, Demirciler Köyü’nde program düzenleyen Bolu Gelincik Hanımeli Kadın Kooperatifi, ikinci yaşını kutladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Gelincik Hanımeli Kadın Kooperatifi, ikinci yaşını, Demirciler Köyü’nde düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı ile kutladı. Yoğun katılımın olduğu programda İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemal Keskin,  Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Platformu (TAHAP) Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Bolu İl Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Hasan Taş, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, AK Parti Bolu Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalıprotokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

GÜNÜN ÖNEMİ ANLATILDI

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini Gelincik Hanımeli Kooperatifi Başkanı Emine Özdoğan anlattı. Özdoğan, konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlar için sözünü paylaşarak, Ferhat Günaydın’a ait şiiri okudu.

“KADINLARIN KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

Programda konuşan Tarım ve Orman İl Müdür Yarımcısı Hasan Taş ise, Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Kadın deyince, toplumun, ailenin, temel taşı, kurtuluşun omuzda taşınanı, cenneti ayaklar altında taşıyan varoluş sebebimiz… Ana, yar, sevgili her şey kadın. Hayatın direği, varoluş sebebimiz kadınlar. Bu vesileyle ben de tekrar Gelincik Kadın Kooperatifimiz ve tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“KADIN TEŞKİLATLARIMIZI DA KURMAYA BAŞLADIK”

TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, kadının Türk tarihindeki yerine dikkat çekerek, “Amerika’da emekçi kadınların direnişi olarak başlamış, arkasından Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanan bugün, insanlık tarihine baktığınızda Türk tarihinde zaten her zaman kutlanıyor.  Arkasından İslam tarihinde aynı şekilde. Çünkü töremizde kadın yeri gelmiştir han olmuştur, yeri gelmiştir evin direği olmuştur. Aslında siz kıymetli hanımefendiler, dünyanın tamamının temizliğisiniz. Sizin kıymetiniz bu dünyadaki kelimelerle falan ölçülmez. O nedenle biz TAHAP hareketi olarak teşkilatlanma yapılanmalarımızda da aynı şekilde kadın teşkilatlarımızı da kurmaya başladık” diye konuştu.

“ÖRNEK TEŞKİL EDECEK GÖRÜNTÜ SERGİLEMEKTELER”

Kooperatifin Türkiye’ye örnek bir yapısı olduğunu belirterek, farklı alanlarda destek sözü veren Sarıoğlu, “Hanımeli Kooperatif başkanımız ve buradaki 49 tane üreten yürek, esasında Türkiye’ye ciddi manada örnek teşkil edecek, muazzam bir görüntü sergilemekteler. Geçen gün başkanımız ile telefon görüşmesi yaptık, başkanımız, ‘Şu sıkıntı’ dedi, evet o sıkıntını gideriyoruz. Gereğini yapılıyor.  Bunun yanından Hanımeli Kooperatifinin üretmiş olduğu ürünleri, 7 ilde turizm merkezlerinde, ödemeleri TAHAP iktisadi işletmeleri tarafından nakit yapılarak satışında da yardım edeceğiz” şeklinde konuştu.

Programda Kooperatif Başkanı Özdoğan, kooperatifin kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin sunum yaptı. Gelincik Hanımeli Kooperatifi üyelerinin protokol tarafından sertifikalarını almasının ardından, kooperatif için doğum günü pastası kesildi. Programda kooperatif tarafından hazırlanan yiyecekler katılımcılara ikram edildi.

 

Editör: TE Bilisim