Bolu’da gerçekleştirilen Altyapı Basketbol Milli Takım seçmelerinde 6 ilden genç sporcular yeteneklerini sergiledi.

Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye Basketbol Milli takımının geleceği için Türkiye’nin dört bir yanında, Altyapı Basketbol Milli Takımı için seçmeler gerçekleştiriliyor. Ülke genelinde yüzlerce sporcunun milli takımda yer alabilmek için ter döktüğü seçmelerden bir tanesi de Bolu’da bulunan 17 Temmuz Spor Salonunda gerçekleştiriyor.

Bolu ve çevre illerden onlarca genç sporcunun katıldığı seçmelerde Altyapı Basketbol Milli Takım’da görevli basketbol antrenörleri Burak Alyanak ve Elvir Kurtoğlu görev aldı. Alyanak ve Kurtoğlu eşliğinde sahaya çıkan genç sporcular aldıkları direktifler doğrultusunda hücum ve savunma yaparak yeteneklerini sergiledi.

Seçmeler hakkında bilgi veren Bolu Basketbol İl Temsilcisi Bülent Tanesen ise, “Altyapı erkek milli takım taramalarından bir tanesine ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye genelinde 20 bölgede yapılan taramalar 2007, 2008 ve 2009 lisanslı sporcularımızı kapsamakta. Taramalara Bolu ile birlikte; Düzce, Zonguldak, Karabük, Çankırı, Bartın illerindeki sporcular da ilimizde kendilerini gösterme fırsatı buluyorlar” dedi.

Editör: TE Bilisim