Kovid-19 pandemisinde hayatını kaybeden ve zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanları için sosyal sorumluluk projesi başlatan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) hemşirelik öğrencileri, Hatay’a dikilmek üzere TEMA Vakfı’na 80 fidan bağışladı.

Haber: Servet Gökçek

BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve Öğretim Görevlisi Hacer Alptekin pandemi döneminde vefat eden ve çok zor şartlar altında çalışmak zorunda kalan sağlık çalışanları için “yaşayan” bir projeyi hayata geçirdi. “Yaşam Toprakta Filizlenir” sloganıyla çalışmalarına başlayan öğrenciler, kampanya sürecinde sponsorlar aracılığıyla topladıkları 80 adet fidanı TEMA Vakfına bağışladı. Hatay Ağaçlandırma Sahası’na dikilecek fidanlar sayesinde pandemi sürecinde hayata gözlerini yuman sağlık çalışanları anılırken, bir yandan da sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde yaşadıları zorluklara dikkat çekildi.

“80 ADET FİDAN BAĞIŞLADIK”

Projenin hakkında detaylı bilgiyi ise BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik bölümü son sınıf öğrencisi Yasemin Öztürk verdi. Öztürk, “Sosyal Sorumluluk Projesi dersi alıyoruz. Bu proje kapsamında da Öğretim Görevlisi Hacer Alptekin Hoca’mız bizden bir proje geliştirmemizi istedi. Biz de arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde şu a tüm Dünya’nın pandemi gibi bir süreçle savaştığını biliyoruz, Türkiye’de içine dâhil tabi ki. Yaşayan bir proje yapmak istedik ve şu anki mevcut durumu ilgilendiren bir proje gerçekleştirmek istedik. Arkadaşlarımızla bir araya gelip konuştuğumuzda da bu dönemden belki de en çok etkilenen sağlık çalışanlarını ele almak istedik projemizde. Dolayısıyla ‘nasıl ele alabiliriz’ diye düşündüğümüzde onların bize verdiği emeklere teşekkür etmek ve anılarını yaşatmak amacıyla da TEMA ile görüşüp onlar adına bir fidan bağışı projesi gerçekleştirmek istedik ve bir kampanya başlattık bu proje kapsamında. Topladığımız sponsor sonucunda 80 adet fidan bağışladık, TEMA’dan aldığımız bilgiler doğrultusunda. Bu fidanlar da Hatay Ağaçlandırma Sahası’na dikilecek” dedi.

“ÇOK FAZLA İŞ YÜKÜ ALTINDA ÇALIŞMAK ZORUNDA KALDILAR”

Pandemi sürecinde en çok etkilenenlerin sağlık çalışanları olduğuna dikkat çeken hemşirelik öğrencisi Yasemin Öztürk, “Pandemi tüm Dünya için çok zor bir süreç oldu. Hepimizin ilk defa gördüğü bir süreç oldu. Ama bana soracak olursanız bu süreçten en çok etkilenen sağlık çalışanları. Hastanedeki tüm sağlık çalışanlarından bahsediyorum. Aklınıza gelebilecek tüm kadrolardan. Sonuç olarak ne olursa olsun bu bir hastalık ve hastalıkla uğraşanlar bundan en çok etkilenirler. Siz ya da ben bir noktada eve kapanabiliriz, bir noktada kuralara uyabiliriz ama bu kurallar çoğu zaman sağlık çalışanları için geçerli olmadı. Çok zor koşullarda, fazla mesai sürelerinde, yoğun tempolarda ve çok fazla iş yükü altında çalışmak zorunda kaldılar. Bu onlarda hem fiziksel, hem de mental olarak bir yorgunluk oluşturdu” ifadelerini kullandı.

“KURALLARA UYARSAK BU HASTALIK BİR NOKTADA BİTMİŞ OLACAK”

Kurallara uyulması noktasında çağrı da yapan Öztürk, “Bizden tek istekleri var, kurallara uymamız. Pandeminin uymamız gereken bazı kuralları var. Sosyal mesafe, maske, hijyen kuralları uymamız ve hem onları hem de kendimizi düşünmemiz aslında. Bu pandemi dönemindeki kurallara uyduğumuzda hem kendimizi hem de onları düşünmüş oluyoruz. Çünkü biz kurallara uyarsak bu hastalık bir noktada bitmiş olacak. Hastalık biterse hem sağlık çalışanlarının hem de bizim yükümüz hafifleyecek. O yüzden kurallara uyalım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim